02.06.2021
Briose cu cafea si nuci – o reteta rapida, gata in doar 30 de minute

O reteta usoara si rapida pentru micul dejun - briose cu cafea si nuci. Sunt fragede, aromate si se potrivesc de minune la cafeaua de dimineata. In plus, se gatesc destul de rapid. In maximum 30 de minute obtii acest desert minunat.

Ingrediente:

- 130 de grame de faina;

- 50 de grame de zahar;

- 1 lingurita de praf de copt;

- 1 ou;

- 1 praf de sare;

- 50 de grame de unt topit;

- 70 de grame de iaurt mai gras de tip grecesc;

- o jumatate de tableta de ciocolata amaruie pentru decor (50 de grame);

- 1 cana de cafea neindulcita facuta la ibric (2 lingurite de cafea la 150 ml de apa);

- 40 de grame de nuci tocate grosier + o mana de nuci pentru decor (poti inlocui cu alune, caju, migdale etc.).

Mod de preparare:

Oul se bate cu praful de sare cateva secunde, apoi se adauga iaurtul si se continua amestecarea cu un tel. Se toarna in compozitie untul topit si racit, zaharul si cafeaua. Se amesteca bine, apoi se adauga faina cernuta in ploaie si praful de copt si se incorporeaza cu un tel. La final se adauga in compozitie nucile tocate si se omogenizeaza bine aluatul. Porneste cuptorul la 180 de grade. Unge formele de briose cu putin unt topit sau ulei, apoi toarna in fiecare compozitia de briose. Introdu tava cu briose la cuptorul preincalzit si lasa-le la copt 20 de minute sau pana trec testul cu scobitoarea – daca aceasta iese curata, fara aluat prins pe ea, inseamna ca briosele sunt coapte. Prajiturile vor creste in dimensiune si se vor crapa, dar nu-ti face griji, este normal sa se intample acest lucru. In timp ce briosele stau la cuptor, prepara glazura de ciocolata. Topeste ciocolata amaruie la bain marie. Scoate briosele din cuptor, infige cate 1-2 nuci in fiecare si apoi toarna pe deasupra glazura delicioasa de ciocolata. Serveste aceste delicioase briose cu cafea si nuci alaturi de un frappe racoritor sau un ceai. Poti alege un ceai cu cafeina, precum cei verde, oolong, matcha, ceai negru, yerba mate, kombucha, sau un ceai fara cafeina, avand in vedere ca briosele au deja in compozitie cafea, cum ar fi ceaiul rooibos, de ghimbir, de menta, turmeric, rozmarin, busuioc sau lamaie.

Pofta buna!

Citeste si :  Vienezii tin foarte mult la prima masa a zilei. Iata cum arata micul dejun in Austria
Articole din aceeasi categorie