29.04.2021
Arta gastronomica! Cheesecake clasic cu branza de vaci

O prajitura perfecta in trei starturi delicioase: blat de biscuiti, o crema usoara cu branza si un topping cu ce iti doreste inima. Cheesecake-ul este un desert indragit de toata lume. Fin, pufost si extrem de gustos, il poti servi cu gem, dulceata, fructe proaspete sau pur si simplu, cu zahar pudra. 

Ingredientele pentru crusta de biscuiti:

- 300 g – biscuiti;

- 80 g – unt (topit);

- 30 g – zahar;

Pentru crema:

- 3 oua de gaina mari (sau 4 mici);

- 3 linguri cu varf de faina alba;

- 1 lingurita – esenta de vanilie;

- 1 praf de sare;

- 1 kg. – branza de vaci grasa si nesarata (scursa bine de zer);

- 200 ml. – smantana dulce de 35 % (pentru frisca);

- 200 gr. – zahar;

- putina coaja rasa de la o lamaie;

Mod de preparare:

Incepe cu crusta din biscuiti: rupe biscuitii bucatele in bolul unui blender, muxeaza putin, adauga untul topit, zaharul si amesteca totul pana se maruntesc biscuitii, iar textura se aseamana cu cea a nisipului umed. Pune amestecul obtinut intr-o tava de circa 21-22 cm. cu fund detasabil, preseaza-l bine atat la margini, cat si pe fundul tavei apoi pune-o la cuptorul preincalzit la 200 de grade C pentru 8 minute. Scoate-o din cuptor si las-o sa se raceasca. Intre timp, pune branza intr-un blender si mixeaz-o bine circa 8-10 minute, pana devine fina. Sparge treptat ouale, scoate capacul si adauga zaharul, faina, putina sare, pune capacul si mixeaza pana se incorporeaza tot. Apoi toarna smantana dulce continuand sa mixezi. La final, scoate capacul, toarna esenta de vanilie si razuieste coaja de la o lamaie. Amesteca putin cu lingura si toarna compozitia de branza peste crusta de biscuiti pregatita mai devreme. Coace cheesecake-ul la cuptorul preincalzit la 150 de grade C circa o ora si 20 de minute. Cand cheesecake-ul este gata, mijlocul ar trebui sa fie un pic moale, iar deasupra putin rumenit, lasa-l sa se raceasca in tava 3-4 ore. Savureza-l cu gem, dulceata, fructe proaspete sau pudrat cu zahar. 

Pofta mare si multa inspiratie la gatit!

Citeste si :  Martha Stewart are o piele perfecta la 80 de ani! Ce mananca si ce produse cosmetice foloseste prezentatoarea

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie