08.06.2021
Alinta-ti papilele gustative cu un tort tiramisu cu cirese

Acest tort este o varianta de tiramisu, care se indeparteaza de desertul original italian. La fel vei folosi mascarpone, piscoturi si cacao, dar nu trebuie inclusa si cafeaua printre ingrediente. Iar pentru ceva mai deosebit,  pune cirese si in compozitie, si ca topping. 

Ingrediente:

- 1 cana mascarpone;

- 150 grame cirese, fara samburi si taiate;

- 1 lingurita esenta de vanilie;

- 250 grame piscoturi;

- ciocolata topita;

- 3 blaturi de tort;

- 100-150 grame frisca.

Mod de preparare:

Amesteca intr-un castron, branza mascarpone cu ciresele si esenta de vanilie. Intinde varfurile piscoturilor in ciocolata, apoi lasa-le sa se usuce in pozitie verticala infigandu-le in zahar. Intinde un strat de compozitie de mascarpone pe primul blat, asaza deasupra al doilea blat si acopera-l cu compozitia ramasa. Adauga al treilea blat si acopera-l cu frisca. Pune frisca pe marginile tortului si lipeste in pozitie verticala piscoturile cu ciocolata. Umple spatiul gol cu si mai multa frisca si orneaza cu cirese.

Pofta buna!

 

Citeste si :  Tiramisu cu mango

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie