20.01.2022
Ciocolata roz, al patrulea sortiment din lume, are efect antiviral. Din ce este facuta si ce gust are

Un tip relativ nou de ciocolata, al patrulea din cate au fost create, are culoare roz pal si este numita ciocolata Ruby. Alaturi de ciocolata amaruie, cu lapte si alba, cea roz incepe sa cucereasca iubitorii de deserturi fine. Spre deosebire de celelalte sortimente, acesta aduce o serie de efecte benefice, precum cel antiviral.

Ciocolata roz sau Ruby a fost creata si patentata de Barry Callebaut, un producator de ciocolata elvetian, si pusa in vanzare incepand cu anul 2017. Este cel mai nou tip de ciocolata creat in ultimii 85 de ani de la realizarea ciocolatei albe, in 1936. In ciuda faptului ca au trecut cativa ani de la lansare, ciocolata roz nu a devenit foarte cunoscuta. Acest lucru se poate datora faptului ca a durat mult ca acesta sa devina disponibila multor consumatori. Ciocolatierii prevad ca in urmatorii 20 de ani, va fi la egalitate, daca nu mai apreciata decat ciocolata alba. Acest lucru se poate intampla deoarece ciocolata este, la urma urmei, una dintre cele mai mari delicii din lume, dar si efectelor sale benefice.

Pentru realizarea acestei ciocolate, se folosesc boabe de cacao Ruby, care se pot procura din Ecuador, Brazilia si Coasta de Fildes. Provin de fapt din aceeasi specie din care se produce ciocolata cu care suntem deja obisnuiti. Diferit este amestecul special de compusi, obtinut dupa mai mult de 10 ani de cercetare.

Hummus cu sfecla - o reteta simpla care te va incanta cu siguranta - VIDEO

Metoda exacta de productie a ciocolatei roz este inca un secret. Ingredientele sunt zahar, unt de cacao, lapte praf degresat, lapte praf integral, masa de cacao, lecitina de soia, acid citric, aroma naturala de vanilie. In brevetul ciocolatei din 2009, s-a mentionat ca are niveluri ridicate de polifenoli. Expertii cred ca acesta ar putea fi motivul pentru care are culoarea roz. De asemenea, s-a notat ca tehnica unica de prelucrare contribuie si ea la colorarea ei in roz. Multi experti au explicat ca boabele de cacao mai fructate, nefermentate, tratate cu acizi, sunt folosite pentru a crea acest tip de ciocolata.

Potrivit producatorului elvetian Callebaut, ciocolata Ruby are un gust de ciocolata alba cu zmeura sau capsuni. El descrie aroma ca fiind „nici amara, laptoasa sau dulce. Este mai apropiata de gustul de fructe de padure”. Persoanele care au gustat ciocolata au afirmat ca are note acrisoare. Cea mai mare parte a ciocolatei cu lapte are pana la 30% cacao, in timp ce aceea alba contine pana la 40% cacao. Ciocolata Ruby contine 47,3% cacao.

Efectele benefice ale consumului de ciocolata Ruby

Un studiu din anul 2019 a comparat ciocolata Ruby cu sortimentele amaruie, cu lapte si alba si s-a constatat ca aceasta prezinta un continut mare de flavanoli, flavonoide cu actiune antivirala. Se cunoaste ca aceste flavonoide sunt agenti antioxidanti, anticancerigeni, antimicrobieni, antivirali si neuroprotectori.

Ce sa mananci dimineata ca sa scapi de burtica. Iti taie si pofta de mancare exagerata

Un alt studiu din 2021 a constatat ca ciocolata Ruby contine o gama larga de substante fitochimice, acei compusi care sunt produsi de plante. S-a dovedit ca substantele fitochimice ajuta la buna functionare a sistemului imunitar si reduc inflamatia. Studiul adauga: „Ciocolata Ruby contine niveluri mai ridicate de epicatechina si procianidina B2, in comparatie cu ciocolata cu lapte, care poate fi rezultatul unei fermentatii mai scurte a boabelor de cacao. In plus, ciocolata Ruby a fost singura in care acidul cafeic putea fi cuantificat.” Acest lucru implica faptul ca este intr-adevar un tip diferit de ciocolata.

Cum asociezi vinul cu mancarea. Sfaturi dupa care vei deveni, cu siguranta, un expert - FOTO

Sursa FOTO: Google

Articole din aceeasi categorie