20.01.2022
Ce sa mananci dimineata ca sa scapi de burtica. Iti taie si pofta de mancare exagerata

Ingrosarea taliei din cauza acumularii grasimii viscerale poate fi semnul unui risc crescut de a avea diverse probleme de sanatate. Un anumit aliment consumat la micul dejun poate sa fie un aliat impotriva depunerii acestor grasimi.

Grasimea abdominala, cunoscuta si sub denumirea de grasime viscerala, poate fi dificil de observat, pentru ca este adesea ascunsa in cavitatea abdominala. Talia ingrosata  si silueta in forma de mar ar putea fi semnele acumularii acesteia. Este un tip de ingrasare frecventa la barbati, dar, datorita efectelor sale negative, poate fi la fel de periculoasa pentru toata lumea. Grasimea viscerala se ascunde intre organele vitale, ficat, pancreas si intestine. Aceasta grasime se acumuleaza si poate duce la boli grave, precum cele de inima sau diabet. Alimentatia nesanatoasa contribuie la depunerea acestei grasimi, dar vestea buna este ca tot aceasta poate fi si un antidot.

Delicii japoneze la Gusturile Se Discuta, alaturi de Irina si Serghei Kovalski: „Vor fi ciki puki, dar nu sushi” - VIDEO

Ce nu trebuie sa lipseasca de la prima ta masa a zilei?

Micul tau dejun preferat contine oua? Afla ca aceste alimente sunt capabile sa reduca grasimea viscerala. Proteinele reprezinta motivul pentru care ouale pot fi o alegere buna pentru a elimina grasimea acumulata in talie. Proteinele sunt elementul de baza al unei diete de slabire deoarece corpul le digera incet.

Alegerea unor alimente bogate in proteine iti va mentine starea de satietate pentru mai mult, ceea ce reduce pofta de mancare exagerata si creste secretia de hormoni precum colecistokinina care controleaza satietatea. Colecistochinina este un hormon intestinal eliberat dupa ce masa, care ajuta la digestie si reduce apetitul exacerbat.

Hummus cu sfecla - o reteta simpla care te va incanta cu siguranta - VIDEO

Proteinele scad si secretia de grelina, un alt hormon care controleaza senzatia de satietate. Daca te simti satul pentru mai mult timp poti reduce aportul caloric si, in consecinta, poti scapa de grasimea abdominala.

Proteinele stimuleaza metabolismul si subtiaza talia

Un metabolism stimulat de consumul de alimente care contin proteine poate reduce grasimea viscerala. In urma mai multor studii s-a descoperit ca persoanele care au urmat diete bogate in proteine aveau mai putina grasime viscerala. Un aport mai mare de proteine este asociat cu un indice de masa corporala mai scazut si, de asemenea, cu o circumferinta mai mica a taliei. Atunci cand participantii la studii au schimbat alimentele cu carbohidrati cu unele cu un indice glicemic mai scazut, ca acelea care crestereau aportul de proteine, au inceput sa slabeasca mai usor.

Emisiunea Gusturile se Discuta din 16.01.2022

Un ou mediu contine aproximativ sapte grame de proteine, iar o persoana sedentara are nevoie de pana la 56 de grame de proteine pe zi. Asadar, introducerea oualor in dieta de slabit ar putea ajuta la reducerea circumferintei taliei. Pentru a obtine aportul de proteine necesar, opteaza la micul dejun si pentru un iaurt grecesc, deoarece si acest aliment poate ajuta la eliminarea grasimii viscerale.

Articole din aceeasi categorie