02.06.2021
Vienezii tin foarte mult la prima masa a zilei. Iata cum arata micul dejun in Austria

Micul dejun este o masa la care austriecii tin foarte mult, deoarece traditia ii invata ca masa de dimineata este cea mai importanta a zilei, un lucru cat se poate de adevarat si sanatos. De aceea, cel putin in weekend-uri, austriecii tin foarte mult sa serveasca micul dejun in familie asa cum se cuvine.

Micul dejun traditional austriac cuprinde de regula paine proaspata, unt, cafea, cereale, mezeluri (sunca sau carnati afumati numiti Speck sau Schinkenspeck), oua fierte, prajituri si alte produse de patiserie, gemuri si sucuri de fructe.

Turistii care viziteaza Austria sunt deja obisnuiti cu renumitul „Mic-dejun Vienez”, care este servit cel mai des in restaurantele si cafenelele austriece. De regula, acest tip de mic dejun este compus din dulceturi, cafea, unt si suc de fructe.

La micul dejun austriac mai putem intalni adeseori si salate de legume, facute de regula din rosii, varza, fasole, castraveti, porumb si alte verdeturi peste care se presara sare si se pune ulei de maslini si otet. Uneori, aceasta salata mai este completata cu bucati de branza sau cartofi fierti.

Surprinzator, ceaiul nu este o bautura  foarte des intalnita la micul dejun austriac, cel putin nu in casele localnicilor. In hoteluri insa, ceaiul este servit ca alternativa la cafea. Sucul de fructe este foarte popular, cu precadere in randul copiilor.

Citeste si :  A gustat pentru prima data creveti intr-un restaurant din Turcia. Bloggerita Daniela Costetchi povesteste de ce ii place sa manance in localurile de acolo si ce lipseste in cele din Moldova - VIDEO
Articole din aceeasi categorie