27.04.2021
Un top al celor mai apreciate si delicioase feluri de mancare servite pe strada

Cultura mancarii de strada, street food, nu este foarte dezvoltata in Moldova. In multe parti ale lumii insa, exista preparate pe care oamenii le consuma doar de la vanzatorii ambulanti, care le prepara cel mai bine.

A fost intocmita o lista a celor mai populare feluri de mancare de strada:

1. Falafel - chiar daca aceste chiftelute vegetariene de naut sunt considerate preparatul national al Israelului, acestea ar avea originea in Egipt, Liban sau Palestina. In anii '50, pentru a-si castiga viata, imigrantii au inceput sa faca falafel pe strazi si sa-i vanda inveliti in foi de hartie.

2. Pierogi sunt niste galuste umplute, care erau o mancare preferata de tarani, dar s-au transformat intr-unul dintre preparatele preferate ale Poloniei. Fiecare familie are propria versiune a umpluturii, iar ingredientele care pot fi utilizate sunt variate.

3. Gyros consta in carne de porc, vita, pui, miel sau vitel gatita pe o tepusa verticala. Carnea se feliaza si se asaza langa pita cu tzatziki si rosii, ceapa, salata si castraveti. Aceasta mancare o gaseseti, de obicei, pe strazile din Grecia.

4. Satay este un preparat indonezian popular. Este preparat din fasii de carne cu sos. Toate tipurile de carne pot fi folosite pentru a face satay, chiar si unele dintre soiurile exotice, cum ar fi de crocodil sau sarpe. Esentiala este marinarea inainte de a pune carnea pe gratar.

5. Pho este o supa vietnameza de taitei - una dintre cele mai indragite mancaruri vietnameze din emisfera occidentala datorita aromelor sale complexe, unice si a simplitatii elegante.

6. Spanakopita este o placinta cu foietaj cu umplutura de spanac fiert, suc de lamaie, branza feta si uneori marar. Inainte, era mancarea de baza a muncitorilor de pe camp din Grecia, care o bagau in buzunar si o mancau in timp ce lucrau pamantul.

7. Piada sau piadina Romagnola era candva o paine a saracilor, adesea facuta cu faina de porumb. Piadenele de acum pot avea orice umplutura, se aseamana cu sandwich-urile si pot fi gasite cu usurinta proaspat preparate la numeroase chioscuri de strada.

Pe langa toate aceste feluri, cartofii prajiti sunt cei mai populari. Desi exista o rivalitate intre Franta si Belgia in ceea ce priveste originea exacta a preparatului, belgienii prefera cel mai mult cartofii prajiti si ii ridica la rang de arta culinara.

Ii gasesti peste tot in lume si ii poti savura cu o multime de sosuri delicioase.

Citeste si :  Adevarul despre alcool! Bauturile care dau cele mai mari dureri de cap a doua zi

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie