Alimentele bogate in luteina si zeaxantina (doi antioxidanti care ajuta la mentinerea si imbunatatirea vederii) fac minuni pentru ochi. Printre alimentele care trebuie incluse in dieta zilnica pentru a ne imbunatati vederea sau a o mentine la parametrii optimi sunt urmatoarele:
Varza este bogata in betacaroten (benefic pentru vedere), luteina si zeaxantina. Acesti antioxidanti lupta atat pentru imbunatatirea vederii, cat si pentru prevenirea cancerului. Varza este alimentul de top pentru ochi sanatosi. O puteti folosi in salate, smoothie-uri sau in sucuri de fructe.
Porumbul contine o cantitate importanta de luteina si zeaxantina. Nu se ridica la nivelul verzei, dar este indeaproape in clasament. Daca este fiert, isi imbunatateste calitatile benefice pentru ochi.

Spanacul la fel ca si alte legume cu frunze verzi este bogat in cei doi antioxidanti mentionati anterior. Il puteti manca in salate, adaugat la un sandwich sau sa preparati suc natural din el. Daca este gatit, luteina este absorbita mai usor de organism. Acest lucru a fost dovedit de studii realizate in acest sens.
Broccoli contine betacaroten, luteina, zeaxantina, vitamina C. Toate acestea ajuta la mentinerea unei vederi bune. Broccoli poate fi adaugat la smoothie-uri, gatit sub forma de supa crema sau cu paste.
Ouale sunt bogate in luteina si proteine. Pe langa faptul ca ajuta la imbunatatirea vederii, ouale sunt o sursa foarte importanta de energie, de aceea este recomandat sa fie mancate dimineata, la micul dejun.
Portocalele contin o cantitate mare de vitamina C care ajuta ochii sa refaca productia antioxidantilor benefici pentru vedere.

Cerealele ajuta la prevenirea aparitiei degenerescentei maculare datorita fibrelor pe care le contin.
Nucile de toate felurile sunt bogate in omega 3, grasimi benefice pentru organism si vitamina E, acestea ajutand la atingerea unei vederi bune si mentinerea unor ochi sanatosi.
