01.04.2021
Stiai ca guvernul francez interzice angajatilor sa manance in fata calculatorului? Iata de ce nu ar trebui sa faci nici tu acest lucru

Guvernul france interzice angajatilor sa manance in fata calculatorului si acest lucru se intampla de ani de zile. Recent s-a produs o mica schimbare din cauza virusului COVID-19, adica li se permite sa ia pranzul la birou pentru a evita situatiile de risc. Acest obicei temporar i-a facut pe francezi sa ia o pauza de la rutina, desi nu este tocmai unul sanatos. Potrivit mai multor studii, pauza de pranz este necesara mai ales cand vine vorba de capacitatea de concentrare in mediul de lucru si timpul extins petrecut in fata calculatorului.

Stam in acelasi loc, suntem sedentari si nu realizam ce si cat mancam. Asa s-ar traduce mancatul inconstient care nu satisface pofta alimentara. Daca te intrebi de ce ar trebui sa iei o pauza si sa mananci la bucatarie sau in alt loc, dar nu in fata calculatorului, afla ca acest lucru te ajuta sa petreci mai mult timp cu tine, sa iei o pauza de la mediul de lucru si sa-ti imbunatatesti productivitatea. Acorda-ti 30 de minute sau cel mult o ora, mai ales daca nu-ti oferi acele pauze ”fortate” de 10 minute, din ora in ora.

Pauzele de acest gen te ajuta sa-ti incarci bateriile, dar si sa dai un restart creierului. Mai tarziu, vei reusi sa acorzi mai multa atentie task-urilor, dar si sa fii mai creativ. In plus, lumina albastra a ecranelor poate creste nivelul de stres. Cortizolul, hormonul de stres, oricum este deja crescut din cauza pandemiei de coronavirus. Potrivi studiilor, expunerea indelungata la lumina albastra emanata de ecranele dispozitivelor (computer, tableta, telefon) creste drastic nivelul hormonului de stres in organism.

Sa nu uitam ca pauza de masa ofera posibilitatea si de a socializa, o nevoie umana esentiala. Nu cred ca mai trebuie sa mentionez importanta socializarii avand in vedere restrictiile impuse si faptul ca noua normalitate nu mai arata deloc cum eram obisnuiti. In plus, multe persoane sufera din aceasta cauza de depresie si sentimentul de izolare.

Citeste si :  Cum pregatesti o supa de ceapa delicioasa? Reteta frantuzeasca si foarte populara in toata lumea
Articole din aceeasi categorie