Beneficiile amestecului de scortisoara cu miere au fost dovedite prin studii stiintifice. Asadar, iata de ce este recomandat sa consumam in fiecare zi acest amestec (desigur, nu in cantitati foarte mari, ci una-doua linguri).
1. Regleaza glicemia
Mierea are in compozitie 17% apa, iar restul sunt fructoza si glucoza, doua tipuri de zaharuri care sunt absorbite foarte usor de organismul uman si cauzeaza cresteri ale nivelului de zahar din sange. De aceea si diabeticii pot sa manance miere. Si scortisoara are capacitatea de a reduce nivelul de zahar din sange, acest lucru fiind dovedit de studii realizate atat pe persoane sanatoase, cat si pe diabetici.
2. Ajuta la mentinerea unui corp tanar
Radicalii liberi (oxidantii) sunt cei care ataca celulele si provoaca boli grave si imbatranirea organismului. Mierea contine antioxidanti (fenoli, flavonoizi, enzime, acizi organici) care au tocmai efectul invers al oxidantilor. Studiile au dovedit ca mierea cu cat este mai inchisa la culoare cu atat este mai incarcata de antioxidanti. Scortisoara contine polifenoli, un antioxidant foarte puternic.
3. Previn bolile cardiovasculare, cauza numarul 1 de deces in lume
Datorita antioxidantilor, mierea previne formarea cheagurilor de sange si ajuta la o buna circulatie sanguina. Scortisoara reduce colesterolul rau din organism si creste colesterolul bun.
4. Au proprietati antibacteriene
Cand avem o raceala/gripa sau cand avem probleme cu rinichii sau vezica, acest amestec poate face minuni. Mierea este un antibiotic natural, in urma cu mii de ani fiind folosita pentru a dezinfecta ranile. Datorita proteinelor si enzimelor pe care le contine, mierea distruge bacteriile. Scortisoara are, de asemenea, proprietati antibacteriene, antifungice si antiinflamatorii.