29.03.2021
Savureaza din plin bautura preferata! Ingrediente pentru cafea care inlocuiesc zaharul

Cafea cu lapte, cu zahar, cu indulcitori si cate alte variante delicioase mai exista de care ne putem bucura. Ei bine, desi aceste arome ne bucura papilele gustative, sa nu uitam ca multe dintre ingredientele pe care le consumam ne pot afecta sanatatea. Asadar, iata ce ingrediente pentru cafea poti adauga astfel incat aceasta licoare cu care ne incepem diminetile sa ramana o alegere sanatoasa.

Lapte vegetal

Fie ca urmezi o dieta vegana sau fie ca vrei sa reduci consumul de produse lactate, produsele vegetale pot fi o alegere absolut delicioasa pentru bautura de dimineata. Cand vorbim de laptele vegetal nu ne gandim doar la cel de soia, ci si la cel de nuci, ovaz, orez sau chiar migdale. Fiecare versiune contine proteine, un gust delicios si poti alege daca sa fie indulcit sau nu. Mai mult, laptele vegetal contine trei nutrienti majori: carbohidrati, grasimi si proteine, toti meniti sa ofere o buna functionare a organismului, dar si sa reduca aciditatea cafelei, un aspect ideal pentru sanatatea dintilor si a tractului gastrointestinal.

Laptele de vaca

Este recomandat ca un adult sa consume zilnic 700ml de lapte de vaca, iar pentru a atinge aceasta cantitate, adaugat in cafea poate fi o alegere ideala. Este o sursa de calciu, vitamina D si proteina, indiferent de procentul de grasime pe care-l contine.

Condimentele

Ce spui de putina scortisoara in cafea? Sau un strop de turmeric pentru mai multe beneficii pentru sanatate? Scortisoara ajuta la echilibrarea glicemiei si este o varianta ideala cu care putem inlocui zaharul. Un alt condiment destul de popular este turmericul, care contine antioxidanti si care are calitati antiinflamatorii, dar si potentialul de a reduce durerile si dezvoltarea dementei.

Tu ce alegi?

Citeste si :  Reteta de post de la bucatarul Alexandru Comerzan! „Pur si simplu - wow! Usor, liber, legko” - VIDEO

Sursa foto: Pexels.com

Articole din aceeasi categorie