07.04.2021
Reteta celor mai gustoase bauturi care iti ofera energie pentru intreaga zi

O stim cu totii, cafeaua este una dintre cele mai populare bauturi din lume. Acest lucru se datoreaza in mare parte efectului energizant pe care il are, insa exista si alte bauturi care sunt foarte eficiente pentru energizarea organismului. Numai ca, de cele mai multe ori, aceasta calitate a lor este mai putin cunoscuta.

Iata 3 retete de bauturi pe care le poti pregati la tine in bucatarie:

1. Suc din nuca de cocos si spirulina

Ingrediente:

- 500 ml apa din cocos;

- 1 capsula de pudra de spirulina (le gasesti in farmacii si supermarketuri).

Pune apa de cocos in sticla din care vrei sa bei, adauga pudra de spirulina si agita bine. Este o bautura energizanta, intrucat apa de cocos este bogata in potasiu, iar spirulina contine magneziu, aminoacizi esentiali si vitamina B.

2. Suc de portocale si seminte de in

Ingrediente:

- zeama de la doua portocale;

- 2 linguri de ulei din seminte de in.

Stoarce zeama de la doua portocale, apoi amesteca cu cele doua linguri de ulei din seminte de in. Amestecul trebuie sa fie omogen. Pune-l in frigider pentru 20 de minute daca vrei sa-l bei rece. Aceasta bautura este bogata in magneziu si vitamina C. Uleiul din semintele de in scade nivelul zaharului continut de portocale din sange, motiv pentru care este nemaipomenit pentru sanatatea ta.

3. Energizant din lamaie si ghimbir

Ingrediente:

- 2 litri de apa;

- 1 radacina de ghimbir;

- 3 lamai;

- 1 lingurita de sare;

- zahar.

Intr-un litru de apa, fierbe ghimbirul taiat felii pana cand apa scade la jumatate. Cand se raceste, adauga zahar, dupa gust. Intr-un vas adanc, amesteca zeama de lamaie cu apa de ghimbir, sare si cu inca un litru de apa. Patreaza bautura la frigider.

Serveste cu multa placere!

Citeste si :  Zece mancaruri pe care trebuie sa le incerci in Elvetia! Imagini care iti lasa gura apa 

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie