Ingrediente:
- 500 g carne tocata vita sau vita cu porc;
- sare si piper;
- 1 ou.
Ingrediente pentru asamblare:
- cascaval feliat (sau branza topita felii);
- chifle pentru hamburger;
- salata verde;
- castravete murat;
- rosii;
- ceapa rosie;
- maioneza si ketchup.
Mod de preparare:
Amesteca carnea tocata cu oul pana se incorporeaza. Adauga apoi condimentele dupa gust (dupa preferinte, pe langa sare si piper se mai pot pune usturoi granulat sau verdeturi uscate). Portioneaza compozitia in bucati de 150 g si formeaza fiecare portie ca o chiftea plata. Intr-o tigaie incinsa sau pe grill, prajeste bine chiftelele pentru a obtine burgeri deliciosi. Pana acestea se prajesc, taie chiflele in doua, unge fiecare parte cu putin unt si prajeste-le putin, doar pe partea feliata. Ca sa asamblezi burgerul, pune putin mustar pe chifla de jos, apoi pune carnea, felia de cascaval, salata verde maruntita, o felie de rosie si una de ceapa taiata rondele. Adauga maioneza si ketchup dupa gust, iar apoi pune capacul chiflei peste. Daca e nevoie, poti folosi un bat de frigarui pentru a tine sandwich-ul la un loc.
Pofta buna!
Sursa foto: Google.com