In aceasta perioada de pandemie, cand sportul este destul de limitat, este necesar sa incercam pe cat posibil sa evitam acumularea kilogramelor in plus si sa incercam sa avem o alimentatie cat mai sanatoasa. De aceea, alcoolul trebuie consumat cu moderatie la masa de Paste, la fel si carnea de miel, atentioneaza specialistii. In caz contrar, masa festiva ne poate lasa cadou atat kilograme in plus, cat si arsuri la stomac sau alte tulburari gastrointestinale.
Evita alcoolul sau consuma-l cu moderatie la masa de Paste. Alcoolul in exces este de evitat in mod normal, din cauza consecintelor negative asupra organismului. Totusi, in perioada Pastelui este necesar sa se evite in special din cauza faptului ca alcoolul adauga calorii suplimentare la masa festiva si asa foarte calorica.
Este foarte indicat sa consumi chiar si la masa festiva din sanul familiei alimente cat mai proaspete si sanatoase, alaturi de preparatele traditionale. Se recomanda o farfurie foarte echilibrata care sa contina portii moderate. Incearca pe cat posibil sa reduci consumul de alimente procesate.
Este incurajat consumul de fructe si legume pentru o imbunatatire a digestiei alimentelor traditionale, de obicei foarte calorice.
Sursa foto: Google.com