26.03.2021
Pranzul intr-o zi de post! Iata cateva idei indraznete

Cateodata ramai in pana de idei si nu mai stii ce sa mananci. Asta se intampla si mai des cand e post. In loc sa te limitezi la ciorba de fasole si mancare de cartofi, cauta si alte variante vegane, fie ele si exotice si fa din post un experiment placut, nu il privi doar ca pe o perioada de restrictii culinare!

Ca sa te ajutam in luarea unei decizii, iti sugeram un meniu de pranz pentru o zi de post obisnuita, dar in care sa faci o mancare neplictisitoare.

1. Supa de chimen

E foarte usor de facut, plina de arome si e de post! Pe langa chimen, care e ingredientul esential, supa are si multe legume, fiind perfecta pentru o zi de post sau un regim vegetarian. Daca ai nevoie si de un alt argument, afla ca e gata in maximum 30 de minute!

2. Urzici cu hrean si usturoi

Mancarea pe care iti propunem sa o incerci e diferita de altele, pentru ca are, pe langa clasicul usturoi si hrean! Se face un rantas peste care se pun urzicile oparite si pasate bine, apoi se gateste totul la tigaie. Iti recomandam sa le incerci cu mamaliga.

3. Salata Panzanella

Daca nu te-ai saturat cu supa si urzici sau daca ai oaspeti la pranz si vrei sa aveti o masa mai imbelsugata, pregateste si o salata Panzanella. Nu vrei sa o mananci la pranz? Atunci, ia-o in calcul pentru cina, intr-o zi de post sau pur si simplu atunci cand vrei sa mananci ceva fresh. Salata Panzanella e un preparat de sine statator, nu e o salata de insotire. Se face din dovlecei, rosii, ceapa, usturoi si crutoane, iar zeama din rosii inmoaie putin crutoanele, cat sa le faca delicioase. E o salata perfecta dupa ce iesi din iarna si simti nevoia de mai multe legume crude. O poti savura impreuna cu niste hummus.

4. Grapefruit cu rom la cuptor

De multe ori, desertul e neglijat cand e zi de post. Ca si cum n-am avea voie sa ne delectam si cu ceva dulce. De ce sa fie asa, cand putem sa pregatim ceva bun si exotic in numai cateva minute? Iti recomandam un desert indraznet si extrem de simplu de preparat: grapefruit cu rom la cuptor. Ca sa indulcesti putin amaraciunea fructului, presara pe deasupra zahar brun, care se va carameliza si va capata o aroma subtila de melasa cu rom.

 

Citeste si :  Irina Negara are grija de frumusetea ei! „De 7 ani, in fiecare dimineata beau o cana de apa calda, insa niciodata nu m-am gandit ca poate arata si asa...”
Articole din aceeasi categorie