28.05.2021
O minte sanatoasa, intr-un corp sanatos! 10 alimente care imbunatatesc memoria

Consumul de alimente sanatoase imbunatatesc semnificativ memoria, puterea de concentrare si starea de spirit pe termen lung, confirma oamenii de stiinta. In afara de varsta, stres, calitatea si cantitatea somnului, nutritia joaca un rol-cheie in mentinerea memoriei.

Daca vrei sa ai o memorie buna, atunci ar fi bine sa introduci in alimentatia ta zilnica urmatoarele alimente:

1. Fructele de padure au cel mai mare continut de antioxidanti cu un rol protector la nivelul celulelor creierului. Afinele sunt asociate cu imbunatatirea memoriei spatiale si a capacitatii de invatare.

2. Nucile si semintele sunt sursa excelenta de vitamina E. Consuma cat mai des alune de padure, nuci, fistic, caju, seminte de floarea soarelui, seminte de susan, seminte de in, pentru a imbunatati considerabil memoria.

3. Avocado este foarte benefic pentru memorie, datorita grasimilor mononesaturate care sunt extrem de sanatoase pentru sistemul cardio-vascular. O circulatie sanguina buna faciliteaza transportul oxigenului catre celelalte celule cerebrale.

4. Ciocolata neagra are proprietati antioxidante puternice, care imbunatatesc memoria si contine cofeina, substanta ce creste puterea de concentrare.

5. Legumele crucifere, precum varza, conopida si broccoli, s-au dovedit benefice pentru o memorie buna la o varsta inaintata.

6. Cerealele integrale, cum ar fi ovazul, orezul brun sau painea integrala influenteaza pozitiv functiile creierului. Ele protejeaza organismul de afectiunile cardiace, deci imbunatatesc circulatia sangelui, necesara tuturor organelor corpului, inclusiv creierului.

7. Cafeaua, oamenii de stiinta recomanda sa fie consumata in fiecare zi. Cofeina este excelenta pentru o buna concentrare.

8. Carnea de peste este bogata in grasimi esentiale omega 3, prcum cea de somon, sardine, hering si macrou, previne eficient instalarea dementei.

9. Legumele cu frunze verzi de exemplu: spanacul, varza kale, frunzele de mustar sau frunzele de nap sunt alimente care furnizeaza o sursa bogata de acid folic si au un efect pozitiv asupra memoriei.

10. Ceaiul verde sporeste functia creierului, crescand vigilenta, performanta, concentrarea si imbunatatind memoria.

O minte sanatoasa, intr-un corp sanatos!

Citeste si :  Cea mai populara trupa din lume va avea un meniu personalizat la McDonald's. Cat costa acesta

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie