01.06.2021
Motive pentru care trebuie sa consumi alimente picante

Daca iti place sa mananci atat de picant incat iti curg lacrimile, nasul curge si el, ba te mai arde si toata gura, ar trebui sa stii ca exista o veste buna: mancarurile condimentate au beneficii pentru sanatate. Desi poate parea paradoxal ca un tip de aliment care ne provoaca durere in timp ce mancam, ar putea fi benefic pentru sanatate, stiinta dezvaluie din ce in ce mai multe argumente ca ardeii iuti si alte condimente picante fac bine ochilor, inimii, creierului si longevitatii in general.

Iata de ce ar trebui consumate alimetele picante:

1. Te pot face sa fii mai longeviv.

Daca obisnuiesti sa mananci multi ardei iuti, este posibil sa te bucuri de o durata de viata mai lunga. Un studiu efectuat pe un esantion de 16.000 de americani, timp de 23 ani, ca mancatorii de ardei iuti au inregistrat o scadere de 13% a mortalitatii din alte cauze decat accidente sau morti violente, neasteptate. Efectul se datoreaza, in mare parte, faptului ca un consum sporit de ardei iuti pare a constitui o buna protectie impotriva atacurilor de cord.

2. Ajuta la pierderea in greutate.

Capsaicina detine proprietati antimicrobiene si antioxidante care ajuta mult la echilibrarea florei intestinale. In plus, consumul de alimente picante iti poate stimula temporar metabolismul cu pana la 8%. S-a dovedit ca toata acea transpiratie aparuta in timp ce consumi mancare picanta are un rezultat precis si anume, acela de a arde grasimile. Nu in ultimul rand, mancarurile picante cresc satietatea, facandu-te sa te simti plin in timp ce mananci mai putin.

3. Reduc riscul aparitiei cancerului.

Capsaicina are capacitatea de a ucide unele celule canceroase. Conform unui studiu, aceasta poate ajuta la incetinirea dezvoltarii celulelor tumorale in cancerul de prostata. Insa sunt necesare mai multe studii asupra oamenilor pentru a putea fi dezvoltat un tratament bazat pe acest compus natural.

4. Sustin o inima sanatoasa.

Capsaicina, ingredientul activ gasit in ardeiul iute rosu, poate scadea colesterolul rau, contribuind astfel la o mai buna sanatate a inimii. Ajuta si la combaterea inflamatiei, un alt lucru care se presupune ca poate duce la un atac de cord.

5. Amelioreaza anxietatea si reduc stresul.

Mancarea picanta sporeste productia de serotonina, fapt care ajuta la reducerea stresului, a furiei si la ameliorarea simptomelor depresiei. Trist sau deprimat, un ardei iute sau doi te pot ajuta sa stimulezi starea de spirit.

Citeste si :  A gustat pentru prima data creveti intr-un restaurant din Turcia. Bloggerita Daniela Costetchi povesteste de ce ii place sa manance in localurile de acolo si ce lipseste in cele din Moldova - VIDEO

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie