04.05.2021
Mituri despre sushi. Ghimbirul nu este o garnitura

In ultimii ani, sushi a devenit una dintre cele mai cunoscute feluri de mancare, plasand bucataria japoneza in topul preferintelor culinare pe plan international. Se deschid tot mai multe restaurante cu specific japonez, ceea ce determina oamenii sa incerce cat mai des aceste preparate. Din pacate, exista numeroase mituri cand este vorba de sushi care ii pot impresiona pe multi potentiali consumatori.

1. Este obligatoriu sa folosesti sos de soia cand mananci sushi!

Fals, o asemenea greseala poate distruge o intreaga masa, dat fiind faptul ca sosul de soia este mult prea puternic pentru multe dintre ingredientele folosite in sushi. Sosul care este servit, de obicei, in restaurante se numeste nikiri, care combina sosul de soia cu supa, sake si condimente - fiecare bucatar are propria lui reteta. Adevarul este ca si acest nikiri este recomandat doar atunci cand mananci sashimi pentru ca atunci nu exista pericolul sa mascheze toate celelalte gusturi.

2. Sushi este peste crud.

 Nimic nu poate fi mai fals. Pestele crud este doar un element al sushi-ului, iar unele dintre preparate nici nu au acest tip de produs in compozitie, fiind total vegetariene. Variatia cu peste crud se numeste, de fapt, sashimi, celelalte fiind compuse, de obicei, din orez, foi de alge uscate si proteina, fie ea ton, somon sau tipar.

3. Intotdeauna trebuie sa adaugi wasabi.

Wasabi este un ingredient cu o aroma foarte puternica, care poate eclipsa toate celelalte preparate. Unii chefi japonezi considera gestul de a adauga mai mult wasabi ca fiind o insulta, deoarece ei au pus deja cantitatea necesara in timpul prepararii.

4. Tonul de culoare roz este cel mai proaspat.

Din pacate, in ziua de astazi, aceasta regula nu mai poate fi aplicata. Exista numeroase metode prin care carnea de peste poate reveni la o culoare sanatoasa, una dintre acestea fiind afumarea cu dioxid de carbon. Desi nu este un procedeu practicat in restaurantele renumite, in celelalte nu poate fi garantata calitatea pestelui prin simpla observare a culorii.

5. Ghimbirul este o garnitura pentru sushi.

Ghimbirul murat care acompaniaza sushi-ul nu a fost, de fapt, conceput ca o garnitura, ci pentru a curata cerul gurii dupa fiecare fel. Dat fiind faptul ca o masa de sushi contine mai multe tipuri de peste, ghimbirul are rolul de a relaxa papilele gustative, putand fi comparat cu serbetul din bucataria europeana.

 

Citeste si :  Rasfat la maximum pentru Felicia Sirbu! „V-ati obisnuit cu dejunurile mele in pat”

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie