08.04.2021
Legume si fructe pe care le poti prepara la gratar si sunt absolut delicioase

Majoritatea oamenilor prefera sa prepare carne la gratar, dar legumele si fructele pregatite in acest fel sunt gustoase.

Ciuperci

Ciupercile sunt la indemana fiecareia dintre noi ca sa le putem adauga in asa-numitul curcubeu al alimentelor pe care suntem sfatuite sa il consumam zilnic. Nu contin nici un fel de grasime ori zahar si sunt o sursa valoroasa de fibre si vitamine B. Ciupercile contin si minerale esentiale, dintre care potasiu, fier si fosfor. Cu un bogat continut de apa, adaugarea ciupercilor la mesele tale zilnice te poate face sa te simti satula fara sa cresti continutul caloric. La gratar sunt foarte usor de preparat, in varianta simpla cu putin unt (adaugat in palaria ciupercii) si asezonat cu sare si piper, umplute cu branza si verdeturi ori in combinatia frigaruilor.

Dovlecei si zuchini

Puteti sa le incercati in stil kebab sau pur si simplu la gratar, cu un pic de sare, piper si putin ulei de masline. Fiecare chef iubeste o garnitura care se gateste in cateva minute.

Ardei gras

Cine nu pofteste dupa o salata de ardei copti la gratar? Dar in afara de varianta salatei ardeii copti se pot combina usor in frigaruile cu carne sau cu alte legume.

Vinete

Vinetele ar trebui ferite de baile nemeritate de ulei, mai ales ca o data coapte, gustul le califica spre consum fara adaosuri inutile de calorii. Dar asta nu inseamna ca nu pot fi vedetele unor combinatii reusite, precum cele cu ardei copt, branza de capra, curry, putin ulei de masline, patrunjel, ierburi diverse si otet balsamic.

Porumb

Porumbul este singura planta din familia cerealelor care nu contine gluten, alaturi de orez, iar amidonul cu descarcare lenta pe care il contine porumbul este perfect in orice diieta echilibrata pentru ca nu streseaza pancreasul endocrin, deci nu va aparea rapid senzatia de foame. Este vara, deci profitati din plin de posibilitatea de a manca porumb copt la gratar!

Rosii

Rosii la gratar? Ei bine, da! Rosii simple la gratar (taiate in jumatate cu un strop de ulei de masline si asezonate cu sare si piper – optional si cu usturoi) sau marinate inainte (cu o vinegreta din ulei de masline, busuioc, otet balsamic, sare si piper) sau umplute cu branza si verdeturi, un deliciu simplu si rapid de vara.

Piersici

Atunci cand mancam piersici la gratar impreuna cu o bucata de pui sau friptura, piersicile la gratar sunt foarte gstoase. Ele pot fi, de asemenea, servite la desert.

Avocado

Consumul a jumatate de avocado la pranz stimuleaza sentimentul de satietate si reduce tentatia de a lua gustari intre mese, sustin expertii, ca o concluzie a unui studiu in care au comparat efectele unui pranz normal cu cele a unui pranz in care a fost integrat un avocado. Cea mai simpla reteta: Taie un avocado in jumatate si scoate samburele. Stoarce o lamaie peste fruct si apoi unge-l cu putin ulei de masline. Pune jumatatile cu partea taiata pe gratarul incins pentru 2-3 minute. Cand e gata asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Poti adauga si salsa sau o felie de mozzarella peste el.

Pepenele rosu

Dulce, revigorant si adorat de multi, pepenele verde are un gust special pe gratar. Caldura de gratar intensifica dulceata fructului suculent, care poate fi servit direct de pe gratar sau intr-o salata.

Ananas

Este la fel de normal sa punem ananasul pe gratar cum este sa-l punem in blender. Se taie fructul in inele, se arunca pe gratar si avem o mancare delicioasa si sanatoasa. Puteti adauga, de asemenea, inghetata de vanilie si sos de rom la aceasta reteta.

Citeste si :  O noua inventie a celui mai renumit restaurant fast food! Panouri publicitare 3D cu aroma de cafea - VIDEO
Articole din aceeasi categorie