03.06.2021
Iti este pofta de paste, pizza sau tiramisu? Vezi top 5 localuri din Chisinau cu specific italian

Toata lumea adora bucataria italiana. Aceasta se deosebeste prin prezenta bucatelor satioase. De regula, italienii mananca mult aluat, iar asta denota si din deliciile cu care acestia se mandresc, unde putem enumera atat pizza, cat si pastele. Acest tip de bucatarie este atat de popular, incat a cucerit si tarile din intreaga lume, printre care si Moldova. 

1. Trattoria della nonna- la sigur ai auzit de acest restaurant si l-ai vazut pe mai multe strazi din capitala. Este locul unde armonia si bogatia gusturilor se contopesc cu traditiile bucatariei italiene. Aici poti gasi Pizza de la nonna, Carpaccio di Barbabietole rosse, dar si bruschette con peperoni. Pe langa bucatele delicioase, atmosfera placuta si luminoasa te va incanta. 

2. Restaurantul Mezzo este alegerea perfecta daca iti doresti o cina romantica altauri de persoana iubita. Vei putea savura vegetarian risotto with spinach, Spaghetti ala Carbonara si multe alte delicii, care iti incanta simturile. De altfel, Mezzo este si un local vegetarian friendly, unde orice vegetarian isi poate gasi ceva pe plac, in stil italian.

3. La Mi Piace te simti ca intr-un adevarat colt de rai. Faimoasele bruschette nu lipsesc din meniu, cele cu rosii si busuioc sunt cele mai intrebate, iar cele cu branza philadelphia indragite de toata lumea. Pe langa acestea, localul imbina o gama bogata de bucate italiene, precum Carpaccio de Vitel, tartar de ton, Spaghete Carbonara si multe alte gustari cu care te poti alinta.

4. Grotta Pub este cel mai recent deschis restaurant cu spcific italian amplasat in inima orasului Chisinau. Aspectul de pestera, elementele de decor si mirosul bucatelor proaspat scoase din cuptor iti creaza impresia ca ai calatorit in timp si spatiu, iar in cateva fractiuni de secunda te-ai pomenit intr-un restaurant din Italia.

5. La Roma este primul restaurant cu bucatarie italiana din Republica Moldova si este deschis 24/24. Chiar si atunci and ti se face pofta de paste la o bucata de noapte, aici le poti savura. Pe langa acestea, in meniul localului se gasesc tagliatelle cu carne de miel, pasta carbonara, lasagna si multe alte bucate specifice Italiei.

Alegerea iti apartine!

Citeste si :  Daca esti innebunit dupa peste, trebuie sa incerci aceasta reteta! Somon la tigaie cu sos de unt si usturoi

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie