27.04.2021
Ideile bune incep cu o cafea buna! Iata care sunt cele mai consumate tipuri de cafea din lume

Cafeaua este modul incantator de a-ti incepe ziua, un motiv in plus pentru a iesi in oras cu prietenii, un prilej de socializare si un rasfat suprem. Aceasta bautura este o descoperire care astazi ne face fiecare zi mai frumoasa, inca de la prima ora, atunci cand ne dam jos din pat, in pauza de pranz sau seara, cand simtim nevoia sa stam la o discutie alaturi de cineva drag.

Iata care sunt cele mai intalnite si consumate feluri de cafea din lume:

1. Cappuccino este, probabil, una dintre cele mai populare feluri de cafea la nivel mondial. Un cappuccino este format, de obicei, din doua straturi: primul este o ceasca de cafea espresso, apoi un strat de lapte spumat. Acesta poate fi decorat, de obicei, cu bucatele de ciocolata sau alte bunatati dulci.

2. Caffe Americano - asa-numita cafea „americana” se prepara foarte simplu, adaugandu-se apa fierbinte peste o ceasca de espresso. Se spune ca acest tip de cafea a aparut in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, in Italia. Soldatii americani foloseau aceasta metoda pentru a-si „lungi” cafeaua.

3. Caffe Latte - o alta optiune foarte populara printre bautorii de cafea. O cafea latte este formata dintr-o ceasca de espresso, careia i se mai adauga lapte spumat. Bautura este destul de spumata si se confunda foarte usor cu un cappuccino.

4. Macchiato (sau Piccolo Latte). Un macchiato este o ceasca de cafea espresso peste care se adauga lapte aburit, direct in ceasca. Este, in mod obisnuit, mai tare decat un cappuccino, cu care seamana ca preparare. De asemenea, are dimensiuni mai mici: este servit de obicei intr-o ceasca de espresso.

5. Mochaccino - o cafea „mocha” nu este altceva decat o cafea latte peste care a mai fost adaugata ciocolata rasa, sirop sau chiar ciocolata pudra. Uneori se mai adauga si frisca deasupra. Seamana mai mult cu un desert decat cu o cafea in adevaratul sens al cuvantului, dar este o bautura foarte populara.

6. Irish Coffee - cafeaua irlandeza preparata, bineinteles, cu whiskey. Reteta este simpla: se foloseste tot o ceasca de espresso, peste care se adauga aproximativ 20 de mililitri de whiskey, zahar si un strat gros de frisca deasupra. Cea mai buna idee este insa sa nu folosesti cafea instant, pentru ca nu are acelasi gust.

7. Vienna - o cafea vieneza se prepara din doua cesti de espresso foarte tare, care se amesteca intre ele si peste care nu se adauga lapte si zahar, ca indulcitor, ci frisca. Aceasta cafea este o imbinare intre aromele celor doua espresso, carora li se adauga dulceata oferita de frisca.

Tu ce fel de cafea preferi?

Citeste si :  Micul dejun in Dubai! Cum arata prima masa a zilei in orasul viitorului 

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie