27.05.2021
Iata ce alimente trebuie sa alegi data viitoare cand mergi la supermarket pentru a neutraliza pofta de dulce

Este gresit sa mergi la cumparturi cand esti infometat, dar mai ales cand ai pofta de ceva dulce. Majoritatea dietelor sunt sabotate de pofta de dulce, care te poate face sa-ti incalci regulile pentru un meniu sanatos, cu un numar redus de calorii. Descopera ce trebuie sa cuprinda lista de cumparaturi pentru a evita excesele calorice si a reduce atractia pe care o exercita dulciurile.

Din pacate, pofta de dulce te poate expune multor probleme de sanatate, dar nu este usor sa-i rezisti. In afara de vointa vei avea nevoie si de alimentele potrivite, care sa-ti sustina eforturile si sa reduca nevoia de a consuma foarte multe calorii. Bineinteles ca exista momente in care ai senzatia ca nu vei putea sa-ti continui ziua daca nu mananci o bomboana sau o bucata de prajitura, dar strategia potrivita te va ajuta sa reduci frecventa tentatiilor.

Iata ce alimente trebuie sa cumperi cand mergi la supermarket pentru a stopa pofta de dulce:

1. Cartofii dulci au un gust usor dulceag si te pot ajuta sa tii sub control dorinta de a manca o felie de prajitura. De asemenea, nu vor creste glicemia la fel ca si cartofii albi. Contin nutrienti importanti cum sunt: potasiul, magneziul, vitamina A si vitamina C. 

2. Apa plata, poate pare banal, dar un pahar cu apa si putin suc de lamaie reprezinta solutia rapida atunci cand esti tentat de o prajitura. Vei stopa senzatia de sete, care poate fi uneori confundata cu foamea si vei reduce pofta de mancare timp de cel putin 3 ore.

3. Stiai ca fiecare ceasca de ceai verde stabilizeaza glicemia, prevenind astfel ameteala, oboseala sau irascibilitatea care te determina sa te indrepti spre dulciuri? Bea 4 cesti de ceai verde pe zi pentru a diminua pofta de mancare si a evita alegerile alimentare nocive pentru frumusete si sanatate.

4. Fructele de padure au un indice glicemic scazut, ceea ce inseamna ca nu vei avea parte de epuizare sau dureri de cap. Sunt dulci si usor de consumat pentru ca au dimensiuni mici si nu trebuie sa le tai. Asigura-te ca le ai la indemana pentru a evita torturile sau produsele de patiserie.

5. Iaurt grecesc simplu

Majoritatea iaurturilor de la raft vor contine foarte mult zahar, dar daca alegi iaurtul grecesc simplu vei obtine o gustare foarte consistenta si cremoasa. Contine multe proteine, reducand nevoia de a manca dulciuri.

6. Nuci si seminte crude

Sunt surse importante de proteine si grasimi sanatoase, care refac fermitatea pielii si favorizeaza revenirea la greutatea ideala. Alege nucile, fisticul, semintele de floarea-soarelui, nucile caju, semintele de in, nucile braziliene, migdalele, semintele de dovleac sau nucile pecan crude pentru a renunta cu usurinta la tentatiile dulci.

7. Merele sunt dulci, dar nu iti vor afecta glicemia. Contin multe fibre, antioxidanti si vitamine, plus pectina, fiind alegerea potrivita pentru evitarea dulciurilor in orice moment al zilei.

Citeste si :  Vasile Macovei a implinit 31 de ani! Cum si-a sarbatorit ziua de nastere interpretul si ce cadou a primit de la iubita lui - VIDEO

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie