10.06.2021
Filme documentare despre mancare, care te vor inspira sa gatesti ceva delicios

Daca esti pasionat de arta gatitului si vrei sa inveti lucruri noi, iti recomandam cateva filme care ar putea sa te impreisoneze. Sunt atat de multe, incat alegerea devine foarte dificila. Ca sa-ti facem alegerea mai usoara, am selectat cele mai bune filme documentare despre mancare, cu bucatari-sef extraordinari si cercetari despre beneficiile anumitor produse.

1. Game Changers (Punctul de cotitura) - un documentar despre beneficiile nutritiei pe baza de alimente de origine vegetala pentru atleti. Sportivii cu renume mondial si oamenii de stiinta incearca sa demonstreze ca toate cunostintele despre beneficiile proteinei animale sunt eronate. Printre producatori se numara personalitati de talie mondiala James Cameron, Arnold Schwarzenegger, Pamela Anderson si Jackie Chan.

2. Chef’s Table (Din partea bucatarului-sef) - serial documentar in care este studiata detaliat viata si activitatea bucatarilor-sef cu renume mondial. Profesionistii in domeniu isi impartasesc filozofia, secretele gatitului, specificul industriei si sunt sinceri maxim cu spectatorii.

3. Cooked ( Gatit). Fiecare episod al mini-serialului documentar este axat pe una din cele patru stihii: foc, apa, aer, pamant. Cooked este filmat in baza unei carti si relateaza nu doar istoria culinara, dar si incearca sa raspunda la intrebarea daca mancarea poate forma relatiile dintre oameni.

4. Street Food (Mancare de strada). Protagonistii studiaza cultura si specificul street-food in noua tari asiatice. De la ei poti afla ca pe strazile metropolelor se intalnesc numeroase gherete pentru gurmanzi si ce fel de mancare poti intalni pe strazile din diferite colturi ale lumii.

5. Chef (Bucatar pe roti). In impul filmarilor, regizorul si actorul Jon Favreau si bucatarul Roy Choi s-au inteles atat de bine incat au decis sa continue tema alimentelor in cinematografie. Rezultatul colaborarii este un travelog multiserial despre serile sufletesti petrecute la bucatarie. 

Citeste si :  Relaxeaza-te in weekend si priveste un film bun. Iata cele mai recomandate filme cu tematica culinara

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie