28.05.2021
Dieta cu care a slabit Beyonce dupa a doua sarcina. Avea 98 de kilograme

Dupa ce a nascut gemeni, Beyonce a trecut printr-o dieta drastica pentru a reveni la silueta initiala, deloc recomandata. Intr-un documentar, intitulat ”Homecoming”, Beyonce vorbeste despre dieta pe care a tinut-o dupa ce a nascut gemeni, pentru a se pregati de festivalul Coachella din 2018. Artista sustine ca procesul a fost unul drastic, fiind nevoita sa renunte la carbohidrati, alcool, zahar, carne, produse lactate si peste pentru a ajunge la rezultatul dorit.

„M-am limitat sa nu mananc paine, zahar, produse lactate, peste sau alcool. Si imi era foame!”, povesteste Beyonce. Desi a facut acest sacrificiu pentru a reveni la silueta initiala, artista marturiseste ca nu ar mai trece vreodata prin aceasta experienta. „Trebuie sa am grija de corpul meu. Cu siguranta mi-am depasit limitele mai mult decat as fi putut. Am invatat o lectie foarte valoroasa si nu voi mai trece niciodata prin asa ceva”

Potrivit nutritionistului, Beyonce a renuntat la micro si macronutrientii esentiali care pot afecta si vlagui corpul. Fara consumul de vitamina B pe care il asimilam din carbohidrati si omega-3 din peste, corpul se afla intr-o postura dificila de a crea energie pentru sustinerea vitala a celulelor din creier, muschi si alte organe. Chiar daca pe moment acest tip de dieta te va ajuta sa scapi rapid in greutate, va duce la incetinirea metabolismului. In plus, risti sa nu asimilezi nutrienti esentiali precum potasiu, seleniu, vitamina B12, magneziu, acid folic si beta caroten. Toate aceste vitamine si minerale sunt imperativ necesare pentru un ciclu menstrual sanatos, pentru secretia normala a  hormonilor, intarirea sistemului imunitar si managementul stresului.

Imediat dupa o sarcina, scaderea in greutate poate fi complicata, corpul aflandu-se deja intr-o perioada delicata si vulnerabila. Daca planuiesti acest lucru asigura-te ca o faci intr-un mod sanatos, fara sa elimini anumite grupe de alimente, aspect deloc recomandat. Specialistii recomanda ca cel putin timp de sase luni sa nu incerci sa slabesti cat sa incapi din nou in pantalonii pe care obisnuiai sa-i porti inainte de sarcina. In acest sens pot aparea efecte adverse precum schimbari de dispozitie, scaderea libidoului sau chiar boli alimentare.

Citeste si :  Afla motivele pentru care nu te poti opri din mancat. Telefonul mobil si tableta afecteaza metabolismul
Articole din aceeasi categorie