Ce-i drept, nu-ti vei putea satisface pofta de Strottarga Bianco din rafturile unor magazine cu delicatese. Icrele sturionilor albi se comercializeaza numai intr-un cerc inchis, comenzile fiind facute cu mult timp inainte.
Poti insa face o impresie desavarsita daca esti unul dintre norocosii care isi permit sa plateasca 100.000 de euro pe un kilogam de icre. Este drept ca nu vei beneficia doar de icrele deshidratate. Reteta de Gold Strottarga este servita din moment ce peste icre s-au presarat fulgi de aur de 22 de carate. Aceste icre pot fi servite alaturi de paste, risotto sau pe felii de paine prajita.
Caviarul de aur a fost creat de Walter Grull si fiul sau, Patrick, doi piscicultori din Salzburg. Acestia sustin ca pentru un singur kilogram de icre Strottaga Bianco au nevoie de 5 kilograme de icre, procesul de deshidratare reducand cantitatea cu 80%. „Cu siguranta, nu este un produs destinat maselor largi de cumparatori, dar piata cere intotdeauna produse noi si exclusive pe care chef-ii sa le serveasca oaspetilor", sustine Walter Grull, omul aflat in spatele acestei afaceri rafinate.
Sursa foto: Google.com