02.06.2021
De ce tot mai multi oameni devin vegetarieni? Iata cateva lucruri interesante despre acest stil de viata

Trend sau sanatate curata? Regimul vegetarian este adoptat de tot mai multi oameni dornici sa previna bolile. Problema este ca putini stiu sa se alimenteze cu adevarat sanatos atunci cand renunta la proteinele de origine animala, iar asta le poate pune sanatatea in pericol. 

Candva, denumirea de vegetarian era asociata cu activistii pentru drepturile animalelor, cu cei interesati de sanatate sau cu adeptii unor religii sau culturi. Astazi insa tendinta este de acceptare si chiar imbratisare a unei asemenea diete, nu chiar definitiv, ci pe o perioada determinata de timp. 

Alimentatia vegetariana cuprinde doar alimente de origine exclusiv vegetala, in schimb exista si alte tipuri de regimuri alimentare, care cuprind si surse de alimente de origine animala, cum sunt lacto-ovo-vegetarienii sau lacto-pesto si diverse alte variante.

Cele mai frecvente raspunsuri la intrebarea „De ce devin oamenii vegetarieni?” sunt:

- din convingerea ca este inuman sa sacrifice animalele pentru a-si asigura hrana;

- pentru ca sunt impotriva defrisarii padurilor, in scopul folosirii lemnului pentru construirea unor ferme animaliere;

- unii invoca legatura dintre productia de carne si saracia si foametea din tarile slab dezvoltate;

- pentru ca sunt constienti de avantajele unei diete sanatoase, mai ales adultii;

- din antipatie pentru gustul carnii;

- din motive religioase.

Printre cei care au adoptat acest stil de viata au fost si personalitati cunoscute precum: Leonardo da Vinci, Charles Darwin, Socrate, Platon, Shakespeare, J. J. Rousseau, Thomas Edison, David Duchovny, Moby, Brad Pitt, Drew Barrymore, Kim Basinger, Alicia Silverstone, Alec Baldwin, Liv Tyler, Mark Twain, Jerry Seinfeld.

Se spune ca Marea Britanie este „paradisul veganilor”. Acolo o mare parte din populatie este adepta acestui regim. Totusi, in absenta alimentelor de origine animala, oamenii se confrunta cu lipsa vitaminei B12, de importanta vitala. Aceasta lipsa provoaca boli, cum ar fi pierderea memoriei sau depresiile.

 A fi vegetarian este bine si sanatos, dar cu conditia de a nu consuma prea multe dulciuri sau carbohidrati. Ai grija de dieta si sanatatea ta pentru o viata mai fericita!

Citeste si :  Un pranz grecesc - burger din carne de porc si tzatziki 

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie