Cum se coc bananele
Bananele sunt unele dintre putinele fructe care nu au nevoie sa ramana atasate de copac pentru a se coace. De altfel, fermierii de banane le separa de copac atunci cand acestea sunt extrem de verzi si necoapte, datorita faptului ca este nevoie ca bananele sa fie exportate in intreaga lume. Odata desprinse de copac, aminoacizii din banane incep sa se transforme in gaz etilen, care porneste procesul de maturare al acestora. De acolo vine si parfumul aromat al bananelor, care se intensifica pe masura ce fructul devine mai copt. Acest gaz este si cel care provoaca petele maronii, care indica faptul ca fructul este copt.
Bananele patate pot preveni cancerul
Unul dintre cele mai comentate plusuri ale bananelor cu pete maronii este protectia sporita impotriva celulelor canceroase. Desi Universitatea din Tokyo a publicat, acum cativa ani, un studiu pe aceasta tema, exista, insa, indoieli fata de veridicitatea studiului, astfel ca un continut mare de „TNF” (Factor de Necroza al Tumorii) nu a fost confirmat in banane. Cu toate acestea, exista alte beneficii cunoscute si verificate, pe care le vom explora mai jos.
Imbunatatesc arsurile pe stomac
Bananele sunt considerate un bun remediu anti-acid natural. Astfel, daca vreun aliment ti-a provocat arsuri stomacale, poti consuma o banana mai coapta pentru a te simti mai bine. Te vei simti mai bine in cateva momente. Totodata, va avea un efect similar in usurarea simptomelor de gastrita si ulcer stomacal.
Ajuta la scaderea tensiunii arteriale
In cazul in care stii ca ai probleme cu tensiunea arteriala, e bine sa stii ca o banana poate cobori nivelul acesteia. Acest lucru este motivat prin continutul ridicat de potasiu si magneziu din aceste fructe.
Iti ofera energie si combate anemia
O banana consumata iti va stimula productia de hemoglobina si va remedia sau preveni anemia. Totodata, aceasta iti va oferi energie pentru a te putea antrena, datorita carbohidratilor cu un indice glicemic scazut. In acelasi timp, o banana iti va asigura un nivel optim de potasiu.
Combate depresia
Bananele contin o cantitate importanta de triptofan, o substanta pe care corpul o transforma in serotonina. Acest hormon este responsabil pentru sentimentul de bine pe care noi il resimtim atunci cand suntem fericiti.
Printre multe alte beneficii ale acestui fruct mai putem mentiona si faptul ca acesta combate constipatia, ajuta la sindromul premenstrual (PMS) si ajuta la reglarea temperaturii corpului.
Sursa foto: Pexels.com