26.01.2022
De ce ar trebui sa bei cafea in fiecare zi. Top 5 cele mai importante beneficii

Cafeaua este, fara doar si poate, una dintre cele mai indragite bauturi. Pe langa gustul inconfundabil, aceasta este cunoscuta pentru puterea de a-ti conferi energie si, in plus, unii dintre oameni chiar depind de aceasta ceasca de cafea pentru a-si incepe ziua cu „dreptul”.

Pe langa faptul ca ofera energie, cafeaua este asociata cu reducerea riscului de aparitie a unor probleme de sanatate.

Care sunt beneficiile cafelei, afla mai jos:

Gratie aportului de cofeina, care actioneaza ca un stimulent pentru sistemul nervos central, cafeaua este cunoscuta pentru capacitatea de a combate oboseala. Acest lucru se datoreaza, insa, faptului ca aceasta cofeina ajuta la blocarea receptorilor unui neurotransmitator cunoscut sub numele de adenozina, ceea ce duce la cresterea nivelului de neurotransmitatori din creier, regland astfel nivelul de energie.

Petru Chicu - „perchezitionat” de Diana Rotaru: „Dragii nostri hateri, criticati-ne, dati-ne mesaje cat mai negative pentru ca noi de la asta primim placere.” - VIDEO

Reduce riscul de aparitie a diabetului de tip 2

Unele studii de specialitate au aratat ca un consum regulat de cafea poate fi asociat cu reducerea riscului de aparitie a diabetului de tip doi. De asemenea, o analiza a 30 de studii a aratat ca fiecare ceasca de cafea consumata de o persoana pe zi poate duce la scaderea cu pana la 6 la suta a riscului de a dezvolta diabet de tip 2.

Ajuta la mentinerea sanatatii creierului

Alte studii de specialitate au aratat, de asemenea, ca un consum constant de cafea poate reduce riscul de aparitie a bolilor neurodegenerative, printre care boala Alzheimer si parkinson. De asemenea, unele cercetari au pus pe seama consumului de cafea reducerea riscului de aparitie a dementei, precum si a declinului cognitiv.

Tine sub control kilogramele

Potrivit unor cercetari, cafeaua ar ajuta la pierderea in greutate, intrucat ajuta la accelerarea metabolismului si, in plus, reduce pofta de mancare. Este, insa, indicat sa consumi cafea neindulcita.

Gatim acasa italieneste, impreuna cu bucatarul sef Alexandru Remezov: „Un risotto cu trufe albe si creveti, la care s-ar potrivi ideal un pahar de vin alb” - VIDEO

Reduce riscul de a dezvolta depresie

Unele studii au asociat consumul constant de cafea cu reducerea riscului de depresie. Potrivit unei analize ce are la baza sapte studii, fiecare ceasca de cafea consumata pe zi poate reduce cu pana la 8 la suta riscul de a dezvolta depresie. Un alt studiu a aratat, de asemenea, ca un consum de patru cesti de cafea pe zi poate reduce semnificativ riscul de a te confrunta cu depresie.

Asadar, o ceasca de cafea pe zi ar trebui sa fie nelipsita din dieta ta. Aceasta bautura contine numerosi nutrienti, printre care vitamine (B1, B2, B3, B5) minerale si antioxidanti, ce sunt esentiali pentru mentinerea organismului sanatos.

Articole din aceeasi categorie