04.05.2021
Cum sa slabesti dupa Paste. Sfaturi eficiente de la experti

Mesele de sarbatori au uneori si efecte mai putin placute: kilogramele in plus. Cum slabesti eficient dupa Paste? Iata sfaturile expertilor!

Lista urmatoare contine sfaturi si sugestii de la experti pentru a slabi eficient dupa masa traditionala de Paste cu drob, carne, oua si cozonac, carora cu greu le putem rezista.

Bea multa apa

Setea este adesea confundata cu senzatia de foame. Motiv pentru care este recomandat ca atunci cand simti nevoia de a rontai ceva sa bei apa mai intai. Apa ajuta si la senzatia de satietate. Unii experti sugereaza cateva inghitituri de apa sau chiar de cei rece inainte si in timpul mesei.

Stabileste obiective realiste

Pierderea a 500 de grame sau a unui kilogram pe saptamana este ceva realizabil. Cele mai bune programe de slabit recomanda oprirea la primele 4,5 kilograme date jos si mentinerea siluetei pentru sase luni inainte de trecerea la un alt nivel.

Strecoara si momente de rasfat

Daca iti permiti sa mananci ce doresti pentru doua mese din 21, nu vei provoca o dauna prea mare dietei si te vei simti mai putin privat de placeri.

Asteapta 10 minute

Unele studii arata ca momentele de pofta dureaza, in medie, 10 minute. Astfel, inainte sa dai curs dorintei de ciocolata sau cartofi prajiti, asteapta aproximativ 10 minute. In acest timp poti bifa o activitate pe care o aveai de facut – si sa parasesti poate bucataria.

Mananca mai des

Persoanele care si-au mentinut departe kilogramele in plus pentru ani buni mananca, de obicei, de cinci ori pe zi. Mesele usoare si frecvente iti tempereaza apetitul, cresc nivelul de energie si buna dispozitie si chiar imbunatatesc metabolismul, procesul de digestie arzand calorii.

Stabileste obiective in fiecare saptamana

Nu incerca sa iti revizuiesti dieta deodata. Daca faci prea multe schimbari odata, exista sanse mari sa renunti pentru ca nu poti respecta ce ti-ai propus. Este mai bine sa schimbi un singur aspect pe saptamana, cum ar fi sa mananci cel putin o bucata dintr-un fruct pe zi.

Incepe cu 10 la suta

Cei care incep dieta hotarati sa atinga doar 10 la suta din obiectivul pe termen lung al dietei ar putea avea cele mai mari sanse de succes. Pierderea primelor kilograme aduce si cele mai mari beneficii pentru sanatate, grasimea din jurul abdomenului, prima care dispare, fiind cea mai periculoasa.

Mananca doar doua treimi din portie

Cand iei masa in oras, poti sa eviti tentatia de a lasa farfuria goala daca dai la o parte o treime din portia servita. Aceasta tehnica simpla poate insemna ca renunti la 500 de calorii pe zi.

Evita excesele de alcool

Alcoolul este o sursa de calorii. O bere de 0,330 litri contine 150 de calorii, in timp ce un pahar de vin de 100 de mililitri are 85 de calorii. Cele mai periculoase din acest punct de vedere sunt cocktailurile-crema, echivalente fiecare cu un desert. Sfatul cel mai simplu: daca vrei sa slabesti, bea doar apa.

Scrie bilete pentru tine

Ca sa iti pastrezi determinarea in lupta cu kilogramele, lipeste pe frigider si in camara biletele cu mesaje pentru tine. O sugestie ar fi un semn STOP sau intrebari ca „Vrei aceasta mancare suficient de mult incat sa o porti pe tine?” sau „Caloriile chiar merita consecintele?”

Stai departe de bauturile racoritoare

Acestea sunt o sursa majora de calorii si sunt foarte consumate, desi fluidele nu satisfac apetitul la fel de bine ca alimentele solide. Daca ai pofta de ceva dulce, ar fi mai bine sa rontai ceva fara prea multe grasimi decat sa bei un suc. Iar daca iti este foarte sete, cel mai bine este sa bei apa sau ceai rece neindulcit.

Citeste si :  Nu a mancat de frupt tot Postul Mare, iar acum si-a umplut frigiderul cu toate bunatatile. Gabriel Nebunu: „N-am loc, is fudul” - VIDEO
Articole din aceeasi categorie