26.04.2021
Cum alegi un vin potrivit pentru miel! La aceasta carne fina se cere o bautura excelenta

Un pahar de vin potrivit pentru miel va desavarsi masa imbelsugata de Paste. Dar nu faceti excese! Un singur pahar este suficient. Care este insa cel mai bun vin potrivit pentru miel? Ei bine, specialistii raspund la unison: vinul rosu. Exista insa unele diferente in ceea ce priveste diferitele retete cu carne de miel si soiul potrivit de vin.

Mielul de lapte „cere” un vin rosu de Bordeaux  

Carnea de acest tip este destul de rar consumata pe la noi, pentru ca mielul este sacrificat la doar cateva saptamani. In schimb, italienii, spaniolii, francezii si britanicii iubesc mielul de lapte. Cat despre vinul potrivit acestui tip de carne, acesta este vinul rosu dens de Bordeaux, vinul Ceptura de Romania sau vinurile rosii Rioja din Spania. Daca nu iti plac vinurile rosii, poti asocia carnea de miel si cu un rose sec, mai ales in cazul carnii gatite in sange sau medium rare. Iar daca servesti ca garnitura cartofi copti, un Pinot Noir este de asemenea o alegere buna.

Pulpa de miel si friptura merg cu orice vin rosu  

Friptura de miel cu rozmarin si usturoi, preferata de multi dintre moldoveni, se potriveste de minune cu un vin fructat si tanar, cum ar fi un Cabernet, Chianti, Merlot Syrah sau Rioja. Pulpa de miel este mai grasa si are un gust mai intens. In consecinta, are nevoie de un vin rosu bogat, fie el romanesc, spaniol sau frantuzesc.

Cel mai bun vin pentru cotlete de miel la gratar

Cotletele de miel acompaniate de dovlecei, ciuperci sau ardei la gratar se potrivesc cel mai bine cu un vin rosu echilibrat. Pinot Noir, cupaje Bordeaux, Cabernet sau Merlot sunt exemple excelente de vin potrivit pentru miel gatit in acest mod.

Tocanita de miel se potriveste cu vinul rosu de tara

Carnea de miel cu legume gatita la temperatura mica si pentru mult timp are un gust dulce si aromat, conferit de cimbru, dafin si alte condimente folosite. In cazul acestor retete, vinul cel mai potrivit dupa masa este vinul rosu de tara, fara prea multe pretentii. Cu conditia sa fie de calitate!

Citeste si :  Micul dejun in Dubai! Cum arata prima masa a zilei in orasul viitorului 

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie