15.02.2021
Coca Cola are in vizor o schimbare majora pentru produsele ei! Modificarea se afla inca in teste

Coca-Cola urmeaza sa testeze o sticla de hartie ca parte a unei oferte pe termen lung pentru a elimina in totalitate plasticul din ambalajele sale.

Potrivit BBC, prototipul este realizat de o companie daneza dintr-o carcasa de hartie extra-puternica ce contine inca o captuseala subtire din plastic. Dar obiectivul este de a crea o sticla 100% reciclabila, fara plastic, capabila sa impiedice evacuarea gazelor din bauturile carbogazoase.

Bariera trebuie sa asigure, de asemenea ca nicio fibra sa nu se desprinda din sticla in lichid. Acesta schimbare ar reprezenta un risc de a modifica gustul bauturii - sau ar putea sa nu fie aprobata in urma verificarilor de sanatate si siguranta.

Dar gigantii din industrie sustin planul. Coca-Cola, de exemplu, si-a stabilit un obiectiv de a produce zero deseuri pana in 2030.

Coca-Cola a fost clasata anul trecut pe locul 1 in materie de poluatori cu plastic de catre grupul Break Free From Plastic, urmata indeaproape de alti producatori de bauturi Pepsi si Nestle.

Citeste si :  Opt cele mai bune piete din Europa cu mancare proaspata
Articole din aceeasi categorie