06.04.2021
Citricele - ideale pentru arderea grasimilor in timpul antrenamentelor

Un nou studiu arata ca citricele, in special portocalele, ajuta la arderea grasimilor in timpul antrenamentelor.

Se pare ca citricele sunt mai mult decat o gustare sanatoasa si hidratanta, iar asta datorita unui compus numit p-sineferina care ar putea ajuta la accelerarea arderii grasimilor daca este ingerat inainte de antrenament, arata un studiu publicat in Jurnalul Britanic de Farmacologie Clinica.

18 dintre participantii la studiu au luat un supliment inainte de a face antrenamentul pe o bicicleta statica. Astfel, cercetatorii au masurat caloriile arse si tensiunea arteriala, atat inainte de sesiunea se cycling, cat si dupa.

In prima sesiune, grupul a luat o doza de p-sineferina, apoi au asteptat o ora inainte de a se apuca de antrenament. In cea de-a doua sesiune, participantii au primit o doza placebo, testand acelasi antrenament. Ingerarea compusului nu avea niciun efect asupra asupra arderii caloriilor sau tensiunii arteriale comparativ cu tratamentul placebo.

Insa, partea interesanta este data de faptul cac ercetatorii au observat o crestere de alcaloid in privinta oxidarii grasimii si reducerea oxidarii carbohidratilor la exercitii de intensitate mica si moderata. Mai exact, ciclistii au ars mai multe grasimi decat carbohidrati in timpul exercitiilor de intensitate mica sau moderata. Datele arata ca participantii care au ingerat acea substanta crescut capacitatea de ardere a grasimilor.

Desi citricele sunt considerate superalimente, nu trebuie sa ne bazam pe faptul ca ne ajuta sa scadem miraculos in greutate. Insa, inainte de un antrenament acasa sau la sala, nu strica sa fie prezente ca gustare pentru un plus de energie. Mai mult, cresterea capacitatii arderii grasimilor in timpul unui antrenament ajuta in procesul de slabire.

Citeste si :  Cele mai bune deserturi rusesti! Merita sa le incerci, arata fenomenal, iar unele le cunosti si tu 
Articole din aceeasi categorie