05.02.2021
Cele mai frecvente mituri despre consumul de alcool

Un pahar de vin din cand in cand nu are cum sa dauneze organismului, ba mai mult, este chiar recomandat daca il consumi cu moderatie. 

Exista insa o varietate de mituri legate de consumul de alcool, despre cum este bine sa combinam aceste bauturi si ce trebuie sa facem daca am baut un pahar in plus. Cu toate acestea, nu da crezare tuturor acestor mituri, nu intotdeauna sunt adevarate.

1. Cafeaua te scapa de ameteala. Exista multe mituri legate de modalitatea in care ne putem „trezi” mai repede din ameteala, insa realitatea este ca nu exista nicio cale de a grabi acest proces. Mai mult chiar, consumul de cafeina te va face sa te simti deshidratat, iar senzatia va fi mult mai neplacuta.

2. Alcoolul distruge celulele creierului. Consumul moderat de alcool nu are cum sa afecteze creierul. Cu alte cuvinte, consumul excesiv de alcool are efecte negative asupra intregului organism, inclusiv asupra creierului.

3. Amestecul de bauturi te imbata mai tare. Exista anumite persoane care au o anumita ordine in care isi savureaza bauturile si alte persoane care nu consuma mai mult de un tip de bautura deodata. Realitatea este ca nu amestecul diferitelor bauturi te face sa te imbeti, ci faptul ca pierzi din vedere cantitatea de alcool continuta de acele bauturi si ajungi sa te intoxifici cu alcool.

4. Daca esti bine mancat, o sa te imbeti mai greu. De cate ori ai auzit acest indemn? Ei bine, nu este deloc adevarat: daca mananci mult inainte de a consuma alcool, efectul alcoolului va fi doar intarziat, insa, cu siguranta, va aparea pana la urma.

5. Amestecul de alcool cu energizant te imbata mai tare. Sa combini vodka cu energizant s-ar putea dovedi a fi chiar periculos. Realitatea este ca prin aceasta combinatie nu te imbeti mai tare, ci doar iti intoxici organismul cu cafeina, acesta fiind motivul pentru care este posibil sa faci unele lucruri „nebunesti”, pe care nu le-ai face in mod obisnuit. 

In concluzie, este bine sa consumi alcool in cantitati mici si nu vei avea probleme niciodata.

Citeste si :  Pulpa de rata la cuptor cu piure de dovleac

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie