23.04.2021
Cele mai comune alimente care provoaca greata in timpul sarcinii

Cand esti insarcinata, ai cateva alimente pe care preferi sa le consumi sau de care ti-e pofta – o stim cu totii. La fel de bine stim si ca exista o foarte mare posibilitate sa experimentezi greturi in perioada sarcinii, unele dintre acestea provocate chiar de alimentele tale preferate. Acestea sunt cauate de aceiasi hormoni care provoaca greturile de dimineata. 

Si totusi, exista o serie de alimente care reusesc sa provoace greata unui numar mare de femei insarcinate. Iata care sunt cele mai des intalnite astfel de alimente:

Carne

Fiind vorba in special de carne de pui si de vita, cercetatorii cred ca motivul pentru care aceasta sunt in topul celor mai comune alimente care provoaca greata femeilor insarcinate este faptul ca organismul incearca sa protejeze sarcina. Dincolo de pericolul evident al bacteriilor gasite in carnea care nu este gatita corect si complet, oamenii de stiinta au observat ca prea multe proteine pot afecta buna dezvoltare a fatului. In acest sens, organismul ar putea incerca sa respinga aportul in exces de proteine (cel mai des gasite in carne). In cazul in care experimentezi o astfel de greata, asigura-te ca aduci totusi un aport suficient de proteine, optand pentru cele din surse vegetale.

Oua

O alta sursa de proteine pe care organismul unor femei insarcinate incearca sa o respinga este si oul. Desi sanatos, acesta are un miros puternic atunci cand este gatit. Acest aspect, alaturi de simtul imbunatatit al mirosului pentru femeile care urmeaza sa fie mame fac ca ouale sa fie insuportabile in unele cazuri. Poti obtine aceleasi tipuri de nutrienti din nuci sau avocado, in cazul in care nu poti tolera ouale.

Lapte

Unele femei pot dezvolta o anumita sensibilitate sau intoleranta la lapte si produse lactate in timpul sarcinii. Aceasta ar putea fi cauzata tot de proteinele prezente in lactate, insa poate fi si un semn de sensibilitate la lactoza. Este recomandat sa gasesti alte surse pentru absorbtia de calciu si nutrienti din lactate.

Peste si fructe de mare

Un alt aliment care poate cauza greturi in multe cazuri este si pestele sau, dupa caz, fructele de mare. La fel ca ouale, si acestea au un miros puternic care poate ingreuna nasul sensibil al femeii insarcinate. In aceasta situatie, insa, este oricum recomandata evitarea consumului (sau a consumului excesiv) de carne de peste in timpul sarcinii.

Verdeturi

In anumite cazuri, chiar si verdeturile pot fi obiectul unor greturi in timpul sarcinii. Acest lucru poate fi datorat gustului puternic al acestora sau, in unele cazuri, datorita mirosului lor. Daca simti ca nu poti consuma verdeturi in timpul sarcinii, iti recomandam sa le inlocuiesti cu legume radacinoase (precum morcovii) sau cu fructe, pentru a lua substantele nutritive de care ai nevoie. Indiferent de produsele alimentare pe care nu le poti suporta, insa, un lucru este cert: poti gasi inlocuitori care sa iti aduca aportul de vitamine si minerale necesar bunei dezvoltari a bebelusului tau.

Citeste si :  Cum sa alegi cea mai buna carne de miel? Iata criteriile care te vor ajuta 
Articole din aceeasi categorie