28.04.2021
Cele mai bune sfaturi pentru friptura de Paste. Cum sa rumenesti perfect o pulpa intreaga de miel la cuptor

Nimic nu arata mai bine pe masa de Paste decat o friptura suculenta de miel. Este felul principal din masa traditionala, iar daca pana acum nu te-ai incumetat sa gatesti asa ceva iti spunem cele mai eficiente trucuri pentru a obtine o pulpa de miel perfect rumenita in cuptor.

Pe langa fripura de pui pe care o exersezi mai des, o pulpa intreaga de miel pare o adevarat provocare. Dar, de fapt, nu e cu nimic mai complicata. Iti trebuie doar cateva secrete care sa o faca felul favorit al familiei pe masa de Paste.

Trucuri pentru friptura de miel: 

Foloseste cea mai buna si mai mare tava de friptura pe care o ai. Daca nu detii asa ceva, investeste intr-una noua. Nu vei putea coace o pulpa intreaga de miel in tava de prajituri. E de preferat sa folosesti o tava care poate fi pusa si direct pe flacara de la aragaz, pentru ca dupa ce scoti friptura din ea sa gatesti sucurile lasate in tava pentru a pregati cel mai bun sos.

Foloseste un termometru pentru carne. Cu el vei putea decide cu exactitate daca fripura e gata sau mai trebuie sa stea la cuptor, fara sa fii nevoit sa tai o bucata din ea.

Incinge cuptorul bine si scoate carnea din frigider cu cel putin jumatate de ora inainte sa o pui la cuptor. Asta va asigura gatirea corecta si perfecta a carnii.

Nu exagera cu condimentele, dar foloseste mai mult decat clasicele sare, piper si crengute de rozmarin. Lasa-te sedus de arome orientale: portocala si piper, scortisoara si citrice, ardei iute si usturoi.

Nu taia friptura imediat ce ai scos-o din cuptor. Sunt necesare macar 15 minute in care sa o lasi in tava sa se racoreasca. Ideal ar fi sa stea in jur de 30 de minute.

Foloseste sucurile lasate de carne in tava pentru un sos delicios. Mai ai nevoie de un strop de vin si o bucatica de unt pentru a face cea mai buna reductie langa friptura ta.

Acum, ca stii cele mai importante sfaturi, ai nevoie de o reteta buna pe care sa o gatesti pentru masa de sarbatoare. Aici o gasesti.

Citeste si :  Martha Stewart are o piele perfecta la 80 de ani! Ce mananca si ce produse cosmetice foloseste prezentatoarea
Articole din aceeasi categorie