Alenka Chocolate
Ciocolata Alenka ar putea sa nu fie cea mai gustoasa pe care Rusia trebuie sa o ofere, dar este, fara indoiala, cea mai faimoasa. Red October Fabrica de ciocolata a inceput sa produca bara in 1965, ca rezultat al unui program alimentar special implementat pentru a produce in mod obisnuit ciocolata de lapte pentru copii. In acel moment, compania a organizat un concurs pentru designul ambalajelor si a facut un anunt intr-un ziar local. Castigatorul a fost un desen al unei fete de opt luni, depusa de un artist care a lucrat la fabrica. Mai tarziu, au existat zvonuri ca fata era Svetlana Allilueva, fiica lui Stalin.
Pitici Moloko - Tort de lapte de pasari
Acest tort este considerat printre cele mai bune dulciuri traditionale ruse si arata ca o felie groasa de marshmallow acoperita cu ciocolata. A fost primul tort care a fost brevetat in vremurile sovietice. Reteta oficiala a fost dezvoltata de un grup de cofetari si este derivata din marshmallows franceza, dar cu cateva schimbari importante. Acest desert ramane foarte popular in Rusia.
Prajitura de la Praga
Aceasta varianta rusa a tortului austriac Sacher are doar putin in comun cu capitala ceha. Legendarul bucatar rus Vladimir Guralnik a dezvoltat reteta. A invatat arta patiseriei de la patiserii cehi care faceau calatorii regulate la Moscova. Aceasta prajitura consta, de obicei, din patru tipuri diferite de crema, unele dulci cu brandy si alte lichioruri, iar stratul de patiserie este inmuiat in rom. Tortul original vienez nu contine nici o crema.
Vatrushka Pie
Lumea de patiserie rusa nu ar fi aceeasi faravatrushka, un ciocol rotund din aluat, scurt sau fara aluat . Aceasta reteta a ramas in mare parte aceeasi de mii de ani. Softul vatrushka este completat cu branza de vaci coapte, zahar, gem, lapte sau piure de fructe. Este o tratatie umila, dar sunt foarte solicitate. Cu toate acestea, veti avea mai multe sanse sa le gasiti la o brutarie locala decat la patiserii contemporane.
Mere rusa mere
Majoritatea Rusiei este foarte frig si, din cauza vremii scurte, fructele sunt rare. Apple traditional rusesc tind sa fie acru, dar bucatari inventivi rusi au gasit modalitati de a le face dulci. In primul rand, merele sunt inmuiate in diferite siropuri, iar apoi miezul este taiat. Marul este apoi umplute cu o umplutura dulce si, in cele din urma, este coapta. Acesta este probabil unul dintre cele mai sanatoase delicatese din lumea cofetariei rusesti.
Tula Pryanik - Gingerbread
Cunoscut sub numele de "paine de miere" sau "paine picanta", pryanik . Reteta a aparut in Rusia in jurul secolului al IX-lea, iar la acel moment, turta dulce a fost coapta din faina de secara amestecata cu sucuri de miere si suc de boabe. Cuvantul pryanik provine din cuvantul rus pryanost , care inseamna "condimente". In conditiile in care mirodenii indiene si orientale din Orientul Mijlociu au devenit mai raspandite in Rusia, reteta de paine cu miere a fost modificata pentru a include scortisoara, cardamom si multe alte condimente. Orasul rus Tula este renumit pentru productia de turta dulce. Gust si aspect deosebit, gustul pryanik este in mod traditional umplut cu gem sau lapte rus indulcit. A devenit atat de popular ca guvernul a deschis un intreg muzeu din Tula dedicat istoriei acestui desert.
Sursa foto: Google.com