07.06.2021
Cele mai bune carti de bucate, pe care ai putea sa le citesti daca iti place sa petreci timpul la bucatarie

Daca esti pasionat de gatit si tot ce este legat de aceasta arta, iata cateva carti interesante pentru inspiratie. Nu ezita sa citesti cat mai mult, te va ajuta sa descoperi noi gusturi, arome, preparate si sa afli noi retete interesante si delicioase.

Bucataria este plina de secrete, iata cartile care te ajuta sa le descoperi, sa afli retetele unor bucate delicioase si celebre, care iti vor potoli pofta de nou si curiozitatea, iti vor da idei de cadouri delicioase, iti vor creste laudelele si motivatia de a incepe sa gatesti chiar acum.

1. Dining In (sufragerie) de Alison Roman

Titlul vorbeste de la sine si se adreseaza extrovertilor care sufera din cauza ca nu mai pot iesi la restaurant din cauza carantinei. In aceasta carte gasesti 125 de retete propuse de autoare – salata de fasole cu verdeata, paine cu smantana, ciuperci la gratar cu ulei de masline, paste cu scoici, salam chorizo si nuci, chec cu unt sarat si ciocolata etc.

2. Meniul perfect de Gordon Ramsay

Din Italia pana in Franta, din Maroc pana in Mexic, aceasta calatorie cu Gordon Ramsay iti va fi pe plac. Fotografiile din aceasta carte iti vor lasa gura apa. Pornind de la cele 156 de retete publicate in carte (gustari, feluri principale si deserturi, insotite de peste 30 de garnituri), iti poti construi diferite combinatii si poti alcatui 52 de variante de meniu pe care le poti combina in fiecare zi in 140.000 de feluri. 

3. Cartea regala de bucate de Principesa Margareta a Romaniei 

Ce crezi ca mananca printesele si regii la micul dejun sau cina? Cartea Principesei Margareta este atat pe gustul gurmanzilor, cat si al pasionatilor de istorie. Contine retete ce se gatesc in bucatariile palatelor regale, amintiri ale Principesei si portrete ale membrilor familiilor regale din lume. Vei afla cum sa prepari budinca de fazan, preferata Printului Charles sau pasta con pesto si New York cheesecake, preferatele Regelui Mihai. Cel mai surprinzator fapt este ca aceste retete se fac foarte usor.

4. Bucate de post de Radu Anton Roman

O carte destul de binevenita in aceasta perioada pentru persoanele care postesc. In ea este foarte bine redat cat de bine si spectaculos pregtesc mancarea romanii si cat de multe retete interesante nu sunt cunoscute.

5. Everyone Can Bake: Simple Recipes to Master and Mix (Toata lumea poate coace: retete simple de preparat si amestecat) de Dominique Ansel

Poate ca nu suntem chiar toti niste patiseri inzestrati, dar oricine poate coace ceva simplu, mai ales cand te incurajeaza si iti da indicatii un chef renumit, precum francezul Dominique Ansel. Nu e nevoie decat de fler si de vointa pentru a reusi sa pui pe masa cateva deserturi apetisante.

6. Secretele lui Gordon Ramsay

Carte cuprinde peste 120 de retete originale, realizate din cele mai proaspete ingrediente si gatite in maniera unica a carismaticului maestru bucatar britanic, Gordon Ramsay, care propune metode de preparare simple si clare, deconspirand pentru prima data cele mai importante secrete ale artei lui.

In carantina, combina cele mai placute ocupatii si bucura-te de timpul liber. Citeste, inspira-te si pregateste cele mai gustose bucate pentru cei dragi.

Citeste si :  Cu ei, nu te plictisesti deloc! Baietii de la Zebra Show mai adauga un strop de umor in bucataria „Gusturile se Discuta”.  Petru Chicu: „S-au inceput glumele..”

Surse foto: Facebook.com; Google.com

Articole din aceeasi categorie