27.04.2021
Ce recomanda medicii inainte de Paste. „Postul trebuie incheiat cu o perioada de tranzitie, fara excese alimentare”

Dupa cel mai lung post, multi dintre noi fac abuz de mancare. Asta se intampla foarte des la sarbatori. Pentru a evita unele probleme de sanatate, este bine sa fim calculati la cantitatea de mancare pregatita si consumata.

Mesele imbelsugate si copioase sunt o traditie pentru moldoveni. Ouale rosii, mielul, cozonacii si pasca nu lipsesc niciodata de Paste. Pentru ca nu vom putea merge la biserica sau la rude, exista riscul ca multi dintre noi sa-si regaseasca refugiul in mancare, intr-o perioada de dupa post, in care oricum eram predispusi sa consumam prea multe alimente.

„Prin post, oamenii isi modifica anumite constante biochimice ale organismului, scade gradul de digestie si de aceea pot aparea probleme cand revenim la alimentele, asa-numite, „de dulce”.

Carnea de miel este buna, ouale sunt bune, vinul rosu ajuta digestia si este bun pentru sanatate, dar totul cu o mare cumpatare! Nu uitati, postul trebuie incheiat cu o perioada de tranzitie, fara excese alimentare!” ne indeamna Mihail Voicescu, medic din Romania.

O alimentatie sanatoasa si echilibrata ar trebui sa faca parte din viata noastra, cu atat mai mult in perioada carantinei, insa preferintele oamenilor pentru preparatele din carne, dulciuri, bauturi alcoolice si carbogazoase, indica un stil de viata nesanatos. Tentatiile alimentare de sarbatori sunt extrem de mari datorita faptului ca toata lumea gateste cat mai multe feluri de mancare. De aceea, ai grija de sanatatea ta si nu exagera cu consumul de bucate.

Citeste si :  Ce alimente trebuie sa mananci pentru a avea un somn linistit

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie