17.02.2021
Ce mancare traditionala moldoveneasca prefera Serge Mangole - barbatul refugiat din Congo, stabilit in Republica Moldova

E originar din Congo, dar traieste in Republica Moldova, in satul Pepeni din raionul Sangerei. Serge Mangole este un exemplu pozitiv de incluziune a unui emigrant intr-o societate patriarhala conservatoare. Barbatul este profesor de informatica si educatie fizica in scoala. Serge a indragit tara noastra, dar si bucatele traditionale pe care le adora.

Intr-un interviu oferit pentru Dorin Galben, barbatul spune ca prefera zeama, sarmalele, coltunasii si peste cu mamaliguta. „Imi place sa mananc mamaliga cu tot, cu peste, cu carne, cu legume”, spune el. 

A ramas impresionat cand a gustat pentru prima data rata umpluta cu cartofi, el spune ca i-a placut foarte mult pentru ca adora carnea si o mananca foarte des.  

Cand a venit pentru prima data in Moldova, nu suporta branza, pentru ca in Congo nu se intalneste acest produs, dar treptat s-a obisnuit si acum o consuma cu placere. 

Mai multe despre viata lui Serge Mangole afla in interviul de mai jos.

 

Citeste si :  Zeama a la Comerzan! Cum pregateste bucatarul Alexandru aceasta mancare traditionala - VIDEO

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie