26.04.2021
Ce alimente trebuie sa mananci pentru a avea un somn linistit

Stiai ca ceea ce mananci iti poate afecta somnul? Asa este, exista alimente care te pot ajuta sa te bucuram de un somn linistit, in timp ce alte alimente si obiceiuri alimentare te pot impiedica sa te odihnesti.

 1. Iaurt cu fructe de padure

Carbohidratii din fructe de padure pot contribui la amplificarea productiei de serotonina in creier, in timp ce iaurtul este o sursa de triptofan care promoveaza somnul. Iaurtul nu este doar pentru micul dejun, dar ajuta la satisfacerea acelui tratament dulce si cremos de care multi oameni se bucura ca gustare pe timp de noapte.

2. Tarta cu cirese si nuci

Aceasta gustare este bogata in melatonina, un hormon care joaca un rol important in ciclul somn-veghe al organismului. La intuneric, productia de melatonina creste, contribuind la promovarea unui somn sanatos. Desi unii oameni care au probleme cu somnul ar putea lua in considerare un supliment de melatonina, ciresele ofera o sursa naturala de hormon. 

Nucile, impreuna cu fisticul si migdalele, sunt o alta sursa de melatonina si pot fi combinate cu o lovitura de suc de cirese pentru o gustare dupa cina.

3. Naut cu un pahar de lapte

Nautul si laptele sunt o sursa de triptofan, un aminoacid care poate ajuta la imbunatatirea somnului. Triptofanul se transforma in melatonina in creier, precum si serotonina, un neurotransmitator care ajuta la promovarea somnului si relaxarii.

4. Kiwi

Kiwi este o sursa de antioxidanti si serotonina, care pot ajuta la imbunatatirea debutului, duratei si eficientei somnului - care se refera la procentul din timpul total in pat petrecut efectiv in somn - la adultii cu tulburari de somn, potrivit unui studiu. O modalitate usoara de a va bucura de kiwi este taierea fructelor pe jumatate pe orizontala si scoaterea carnii cu o lingura.

5. Salata de spanac cu quinoa, avocado si seminte de dovleac

Incepe cina cu o salata care contine aceste ingrediente si care sunt surse bogate de magneziu, un mineral necesar pentru un somn normal.

Citeste si :  In familia Rascu, De Florii s-a mancat peste de tot felul! Cat de bine arata buctele pregatite in natura - FOTO
Articole din aceeasi categorie