29.04.2021
Cate calorii are un ou, in functie de cum este gatit

Te intrebi cate calorii are un ou si daca este indicat la dieta? Afla ca un ou are aproximativ 70 de calorii, aproape cu jumatate mai putin decat o felie de paine. Dar acest numar poate varia, in functie de marimea oului si de modul in care alegi sa il gatesti.

Cele mai bune variante la cura de slabire sunt oul fiert, posat si cel la cuptor. Da, poti gati oul si la cuptor! Sparge un ou intr-o rondela de ardei gras pusa intr-o tava acoperita cu hartie pergament si lasa la cuptor pret de 15-20 de minute sau pana cand se incheaga bine albusul.

Un ou fiert are un numar diferit de calorii, in functie de cat de mare este oul. Astfel:

Un ou mic de 28 de grame de 54 de calorii;

Un ou mediu de 44 de grame are 63 de calorii;

Un ou mare de 50 de grame are 72 de calorii;

Un nou foarte mare de 56 de grame are 80 de calorii.

 

Cate calorii are omleta din doua oua?

Din nou, raspunsul nu este unul standard, pentru ca multi dintre noi alegem sa adaugam in omleta diverse ingrediente care „ajuta” la cresterea numarului caloriilor. In cazul unei omlete simple din 2 oua, fara sa folosesti ulei (da, se poate, daca folosesti o tigaie antiaderenta), numarul caloriilor variaza in functie de marimea oualor. Daca vorbim despre 2 oua mari, de 50 de grame fiecare, asta inseamna un total de 144 de calorii. In schimb, daca vorbim despre o omleta „imbunatatita” cu 20 de grame de branza cheddar rasa, se ajunge la un total de aproximativ 230 de calorii. Iar daca adaugam pe langa branza si cateva bucatele de bacon, numarul caloriilor trece lejer de 300. In schimb, omleta cu legume (ciuperci, rosii, ceapa) abia daca ajunge, orientativ, la 200 de calorii.

Cate calorii are galbenusul si cate albusul?

Galbenusul unui ou mare are 55 de calorii, pe cand albusul, 16-17. Deci daca vreti sa va numarati caloriile cand sunteti la slabit, poate fi o idee buna sa faceti omleta doar din albusuri. Dar nu va recomandam sa faceti asta, pentru ca pierdeti o sursa pretioasa de vitamina B12 si seleniu, substante nutritive care se gasesc in galbenus. Mai bine scoateti o gustare nesanatoasa din peisaj, decat sa dati deoparte un aliment atat de sanatos, adica oul in intregul sau.

Ce beneficii are consumul de oua

Oul furnizeaza toti aminoacizii esentiali de care are nevoie organismul. Este o sursa excelenta de proteine de calitate, minerale (fier, seleniu, fosfor, calciu, zinc), vitamine (A, B2, B6, B9, B12, D, E, K) si grasimi sanatoase (acizi grasi Omega 3).
 

Citeste si :  Iti mai amintesti de mirosul si gustul painii aburinde scoase din cuptor? Afla secretul celei mai puhave si gustoase paini, coapte dupa reteta bunicii - VIDEO

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie