04.02.2021
Cat de sanatos este sa consumi humus? Vitamine, minerale si alte proprietati ale acestui preparat

Humusul este un preparat versatil si absolut delicios care poate fi consumat atat ca fel principal, cat si ca desert. Fara indoiala, este unul dintre preparatele de care nu te poti satura si pe care il poti consuma sub diferite forme, atat ca masa principal, cat si ca desert sau dressing. Din fericire, pe rafturile magazinelor gasim tot mai multe si mai noi retete de humus, dar cat este de sanatos, afla mai jos. 

Avand in vedere ca nu exista o reteta universala, principalul ingredient folosit pentru a obtine acest preparat este nautul care a devenit un aliment extrem de popular pentru ca este versatil, eco-friendly si la indemana oricui.

300 de grame de naut contin 10 grame de proteina si 10 grame de fibre care inseamna 40% din necesarul zilnic recomandat. De asemenea, nautul este bogat in antioxidanti si numerosi alti nutrienti. In urma unui studiu din 2016 s-a descoperit ca persoanele care consuma naut in mod regulat sau humus au parte de mai multe fibre, acid folic, magneziu, potasiu, fier si vitaminele A, E si C. Consumul de naut ajuta si la protejarea impotriva bolilor de inima, a diabetului de tip 2 si anumitor tipuri de cancer.

In retetele traditionale de humus, piureul de naut este combinat cu alte super alimente care au proprietati antiinflamatorii precum uleiul extra virgin, tahini, usturoi si lamaie. Uneori chiar sunt adaugate si ingrediente dulci ca zaharul sau cacao, atunci cand este servit ca desert, alaturi de fructe proaspete sau sub forma de prajitura sau inghetata. Daca alegi sa il prepari acasa, poti adauga ingredientele mentionate mai sus si sa obtii rezultatul cu ajutorul unui blender. In cazul in care-l cumperi direct din magazin, nu uita sa citesti eticheta: evita produsele care contin conservanti si alte ingrediente pe care nu le recunosti.

Citeste si :  Cum te pacalesc reclamele? Trucuri prin care alimentele arata perfect! Siropul de artar - inlocuit cu ulei de motor, iar inghetata cremoasa este, de fapt, piure de cartofi colorat

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie