01.04.2021
Care sunt cele mai bune fructe pentru sanatate si silueta

Descopera care sunt cele mai bune fructe pe care ar trebui sa le consumi zilnic pentru o sanatate de invidiat si o silueta supla.

O dieta bogata in fructe si legume poate reduce semnificativ riscul de boli de inima, cancer, diabet, arata numeroase studii. Lamaile ocupa primul loc in topul celor mai sanatoase fructe, urmate de capsune, portocale, grepfrut. Afla mai jos care sunt cele mai bune fructe pe care ar trebui sa le consumi zilnic pentru o sanatate de invidiat si o silueta supla.

Lamai – sunt bogate in vitamina C, acid folic, potasiu si antioxidanti care previn stresul oxidativ si reduc nivelul inflamatiilor din organism.

Capsune – sunt surse excelente de fibre, vitamine si minerale, precum si antociani. Acesti antioxidanti sunt importanti pentru sanatatea inimii si a vaselor de sange.

Portocale – au putine calorii, dar multe substante nutritive: fibre, calciu, magneziu, postasiu, vitamina C, vitamina A si vitamine din complexul B.

Grepfrut – flavonoizii din acest fruct protejeaza organismul de inflamatii si sprijina dezvoltarea normala a oaselor, In plus, studii recente au aratat ca un consum regulat de grepfrut poate reduce riscul de cancer de san sau leucemie.

Afine – sunt bogate in substante care curata vasele de sange si pot preveni ateroscleroza. De asemenea, contin fibre, calcou, vitamina C, potasiu si multi alti nutrienti benefici pentru sanatate.

Mere – sunt bogate in fibre. Un singur mar consumat pe zi aduce un aport de 100% din necesarul zilnic al organismului. Mai mult, merele sunt benefice in evitarea constipatiei si a atacurilor de cord.

Coacaze –  contin putine calorii, deci ajuta la scaderea in greutate. Mai mult, ele ajuta organismul sa lupte impotriva hipertensiunii arteriale si sunt benefice functionarii optime a creierului.

Ananas – este bogat in bromelaina, subtanta care ajuta in procesul de slabire si poate avea inclusiv efect anticancerigen. De asemenea, contin magan, un mineral important pentru sanatatea oaselor si a tesuturilor.

Banane – sunt o sursa de fibre si potasiu, dar contin si carbohidrati, care dau energie corpului. Bananele sunt fructele cele mai recomandate persoanelor care au o viata activa. Nu degeaba vedem sportivii consumand banane.

Mure – sunt bogate in antioxidanti, substante care asigura imbatranirea sanatoasa a organismului, mai ales in timpul dietelor. Pe langa antioxidanti, murele contin o multime de vitamine cunoscute pentru capacitatea de reducere a riscului de cancer si boli de inima: vitaminele B1, B2, C si E.

 

Citeste si :  Printre banane, ardei, vinete si tot felul de legume! Johy Davis - isi incanta din nou fanii

Sursa foto: Pexels.com

Articole din aceeasi categorie