28.04.2021
Cafeaua proteica - un nou trend. Cat este de sanatoasa

Cafeaua proteica este exact ceea ce te gandesti: proteina adaugata in cafea. Persoanele care obisnuiesc sa bea cafeaua cu lapte cumva consuma acelasi lucru.

Proteina in cafea, o alegere sanatoasa

Nu exista o reteta standard pentru ”proffee” asa ca modul in care alegi sa o pregatesti iti apartine. Unele persoane aleg sa amestece cafeaua cu un shake proteic care contine 30 de grame de proteine la o singura cupa, in timp ce altele prefera sa le adauge intr-un blender sau sa faca infuzie cu 20-25 de grame de proteina. Chiar si doua linguri de colagen ofera 11 grame de protein, iar o alta varianta bogata in proteine mai poate fi laptele vegetal.

Cafeaua proteica te ajuta sa atingi necesarul zilnic de nutrienti

Inainte de toate trebuie sa luam in calcul rolul proteinei si cat de multa ar trebui sa consumam in fiecare zi. Principalul rol al proteinei este de a suplimenta aminoacizii pentru a mentine, repara sau vindeca tesuturile din corp. Acestea includ muschii, dar si enzimele, hormonii, celulele imunitare, pielea si parul. Atunci cand te antrenezi, ai nevoie de o cantitate mai mare de proteina. De exemplu, pentru o persoana activa, doza optima zilnica ar fi intre 1.2 si 2 grame de proteina per kilogram din greutatea corporala.

O persoana de 68 de kilograme ar avea nevoie ca la micul dejun sa consume 17-27 grame de proteina. Ideal este ca acea proteina sa mentina un echilibru intre doi macronutrienti necesari corpului: carbohidratii si grasimile, iar asta pentru ca atunci cand consumi o cantitate adecvata de proteina fara suficienti carbohidrati sau grasimi, proteina este folosita de organism pentru energie, nu pentru mentinerea si repararea tesuturilor.

Calitatea proteinei conteaza

Daca vrei un boost de proteina la micul dejun, afla ca nu doar gramajul conteaza, ci si calitatea ei. Citeste eticheta pentru a descoperi daca produsul contine aditivi nedoriti precum indulcitori artificiali, coloranti, arome si conservanti sau chiar prea mult zahar adaugat.

Citeste si :  Adevarul despre alcool! Bauturile care dau cele mai mari dureri de cap a doua zi
Articole din aceeasi categorie