19.06.2023
Bruschete cu salata - o gustare usor de gatit si extrem de aromata! Chef Petru Chicu te invata pas cu pas cum sa pregatesti acest aperitiv - VIDEO

Un aperitiv excelent, din ingrediente de culoare verde! Bucatarul sef al emisiunii Gusturile se discuta, Petru Chicu, a pregatit o noua reteta pentru telespectatori. Ce a gatit de aceasta data chef-ul, aflam dintr-un reportaj marca O Seara Perfecta

 Petru Chicu, chef la Gusturile se Discuta, a marturisit: „Eu voi face o salata care contine o culoare, doar verde”. 

Varza, castravete, avocado, mar, dar si alte ingrediente. Bucatarul sef, Petru Chicu, a spus care este secretul, pentru ca salata sa iasa perfect.

 „Ce e important, toate sa fie taiate marunt, se vor forma ca o pasta, care o sa fie pusa pe paine prajita”.

Traditional, chef-ul dezvaluie tot felul de secrete din bucatarie. De data aceasta, Petru Chicu ne invata cum verificam daca un avocado este copt. 

„Aici cand rupi nodul, in primul rand el usor trebuie sa iasa si totodata acolo trebuie sa fie de culoarea verde, daca este negru atunci el este trecut sau nu este copt”.

Dupa ce am curatat avocado, adaugam sare, iar apoi lime.

 „Lime-ul are un gust de acru mai finut decat lamaia. Lamaia are un gust mai iute, mai rapid si el iti dezbate gustul, aca ei un lime si o lamaie si o pui pe limba, lime-ul o sa-l mai tii in gura, iar lamaia o sa o scuipi”.

Ulterior, cu ajutorul unui blender, obtinem pasta de avocado.

Dupa ce pasta este gata, o adaugam in salata.Pentru un aperitiv perfect, prajim cateva felii de paine. Astfel, obtinem bruschetele.  

Articole din aceeasi categorie