25.03.2021

Bei cafea? Iata ce ingrediente nu ar trebui sa adaugi in aceasta bautura

Multi dintre noi ne incepem diminetile cu o ceasca de cafea. Unii o prefera cu zahar, altii cu lapte sau chiar simpla. Dar trebuie sa stim ca anumite ingrediente nu sunt deloc sanatoase, oricat de delicioasa ne-ar face cafeaua. Iata care sunt ingredientele pe care ar trebui sa le eviti sau cel putin sa incerci sa le consumi cu moderatie.

Bei cafea? Iata ce ingrediente nu ar trebui sa adaugi in aceasta bautura

Zaharul alb

Zaharul alb nu este deloc o alegere potrivita, iar consumat in exces poate duce la aparitia mai multor boli precum diabetul sau cresterea in greutate. Gandeste-te ce se intampla in organismul tau mai ales atunci cand bei mai multe cafele pe zi, toate indulcite cu zahar. Asociatia Americana a Inimii recomanda ca barbatii sa consume 9 lingurite de zahar zilnic si femeile nu mai mult de 6. Daca o persoana bea in medie una sau doua cafele pe zi, din start vorbim de 2 lingurite de zahar, ceea ce este enorm avand in vedere ca multe dintre alimentele pe care le consumam contin la randul lor zahar.

Siropurile, de evitat in cafea

Caramel, vanilie, creme brulee, cocos si multe alte optiuni delicioase pentru cafeaua ta nu fac altceva decat sa vina la pachet cu extra calorii si kilograme in plus. De exemplu, siropul de caramel poate contine 100 de calorii si 25 de grame de zahar, aceasta fiind limita zilnica de zahar pentru un adult. Daca vrei sa limitezi consumul de zahar, apeleaza la indulcitorii naturali precum mierea sau siropul de artar.

Frisca

Intr-adevar, frisca este o optiune delicioasa, mai ales in cafea, dar cel mai bine este sa renunti la acest ingredient pentru ca numarul caloric poate creste dramatic (o portie variaza intre 30 si 80 de calorii). In schimb, daca vrei sa oferi cafelei o textura cremoasa poti opta pentru laptele de cocos, care are un continut de grasime mai mare.

Citeste si :  Adevarul despre indulcitorii naturali! Ce au descoperit cercetatorii despre stevia