Iata care sunt acestea:
1. Cartofii prajiti frantuzesti sunt, de fapt, Belgieni.
„Les frites”, cum sunt numiti cartofii prajiti in Belgia, au fost numiti gresit de catre americanii care au sosit in Belgia la sfarsitul Primului Razboi Mondial. Cartofii prajiti sunt parte importanta din mostenirea gastronomica a tarii. De altfel, ii vei gasi in toate localurile din Belgia, chiar si pe tarabele din strada.
2. Apple pie sau placinta cu mere nu este o inventie americana.
Desi este considerata drept una dintre prajiturile americane emblematice, celebra „apple pie” a fost inventata in Marea Britanie. Prima reteta a aparut intr-o carte de bucate britanica, in anul 1675.
3. Croissantele nu sunt frantuzesti
Da, ai citit bine. Desi numele si pronuntia te duc cu gandul la Franta si chiar sunt considerate specifice bucatariei franceze, ele au fost inventate in Austria, in secolul al 17-lea. Apoi, in secolul 18, Regina Maria Antoaneta le-a adus in patiseriile frantuzesti, de unde au ajuns cunoscute in intreaga lume.
4. Spaghetele cu chiftele nu sunt italiene
Acest preparat este o inventie pur americana. Da, italienii mananca chiftele, dar nu le arunca peste paste. Cand imigrantii din Italia au ajuns in America la sfarsitul anilor 1800 si inceputul anilor 1900, au inceput sa prepare aceasta reteta pentru ca ingredientele erau foarte accesibile.
5. Prajiturele chinezesti cu ravas nu sunt chinezesti
De fapt, acesti biscuiti, precum si obiceiul de a pune ravase in interiorul lor, provine din Japonia si este vechi. Mai mult decat atat, desi se gasesc in meniurile restaurantelor chinezesti din intreaga lume, in special, in Statele Unite, nu le vei gasi in China.
Sursa foto: Google.com