31.05.2021
Alimente care nu trebuie sa lipseasca din lista ta de cumparaturi

Fie ca mergi sa-ti faci cumparaturile pentru toata saptamana, fie ca vrei sa-ti iei doar strictul necesar, este foarte important ceea ce pui in cosul de cumparaturi. Odata intrati in supermarket suntem tentati sa cumparam produse nesanatoase sau pe care nu am avea de ce sa le consumam, iar varietatea de produse si ingrediente este de-a dreptul coplesitoare. Am intocmit pentru tine o lista de super alimente care nu trebuie sa lipseasca de pe lista de cumparaturi, pentru a-ti usura experienta la magazin.

Fructe de padure congelate

Poate ca nu locuiesti intr-o zona in care sa poti cumpara fructe de padure proaspete pe intreaga perioada a anului, iar cele congelate sunt alternativa ideala. Contin antioxidanti, vitamine si minerale, indiferent de forma in care alegi sa le consumi.

Linte

Inrudita cu fasolea, lintea contine 24 de grame de proteina si 10 grame de fibre la suta de grame. Spre deosebire de alte produse care contin proteina, lintea are o durata de viata mai mare, motiv pentru care odata depozitata o poti consuma in orice moment iti doresti.

Ouale, nelipsite de pe lista de cumparaturi

Nu te lasa intimidata de ideea ca ouale cresc colesterolul. Aceste alimente sanatoase trebuie sa se regaseasca pe lista de cumparaturi si, daca totusi iti este teama sa le consumi, te poti sfatui cu medicul astfel incat sa stii in ce cantitate le introduci in dieta. Ouale sunt bogate in vitamine si minerale si aduc un plus de proteina in orice preparat.

Piept de pui

Pieptul de pui este ideal pentru momentele in care simti nevoia sa consumi o sursa usoara de proteina. Iti poti congela si consuma cand ai nevoie, fie pe grill, fie in supa.

Lapte de ovaz

Laptele de ovaz este alternativa ideala pentru cei care-si doresc sa reduca sau sa renunte la produsele lactate. Contine vitamina D, vitamina A, vitamina B12 si calciu si are acelasi profil nutritiv ca laptele de vaca. Mai mult, ofera beta-glucani, aceste fibre solubile care ajuta la reducerea colesterolului si sprijina functia imunitara.

Legume congelate

Similar fructelor de padure congelate, legumele sub aceasta forma nu sunt mai putin nutritive. In plus, este o modalitate mult mai usoara de a consuma legume zilnic pentru ca pot fi adaugate oricarui prepara.

Nu uita sa treci pe lista de cumparaturi fructe si legume proaspete

Chiar daca am mentionat fructele si legumele congelate, nu trebuie de pe lista de cumparaturi sa lipseasca si cele proaspete. Sunt bogate in antioxidanti, vitamina, minerale si alti nutrienti esentiali pentru sanatatea noastra.

Avocado

Avocado este un super-aliment care nu trebuie sa lipseasca din dieta, mai ales ca acesta contine cele mai sanatoase grasimi. Fructul vine la pachet cu 13.5 grame de fibre, care ajuta la mentinerea sanatatii digestive si reduce nivelul colesterolului.

Ciocolata neagra

Stim ca din cand in cand mai apare si pofta de dulce. Chiar si ciocolata trebuie adaugata pe lista de cumparaturi, dar nu oricare, ci ciocolata neagra. Pudra de cacao esye bogata in flavonoide, antioxidanti care reduc colesterolul rau si cresc colesterolul bun.

Cartofii

Sunt atat de multe soiuri incat nu poti spune ca n-ai de unde alege. Cartofii sunt bogati in carbohidrati si sunt o sursa ideala de energie pentru orice antrenament. Un cartof rosu, de exemplu, contine 37% din necesarul zilnic recomandat de potasiu, un mineral care ajuta contractia musculara si regleaza tensiunea arteriala, in timp ce un cartof alb contine 132% din necesarul zilnic recomandat de vitamina A, un nutrient care ajuta vederea.

Somon

Carnea de pui nu este singura sursa de proteina pe care sa o consumi dupa antrenament. Somonul la randul lui este un produs super sanatos pe care-l poti gasi in supermarket. O bucata de somon poate contine 17 grame de proteina si este o sursa esentiala de acizi grasi omega-3, care joaca un rol important pentru sanatatea inimii, creierului si ochilor.

Citeste si :  13 lucruri interesante pe care nu le stiai despre paste! De ce sunt recomandate femeilor insarcinate
Articole din aceeasi categorie