04.05.2022
Accesoriul care o reprezinta cel mai bine este broboada! Interpreta Suzana Popescu a povestit cati metri are basmaua pe care o poarta: „Eu o asez o ora si jumatate” - VIDEO

Perioada Sarbatorilor Pascale ne gaseste la masa cu oua rosii, cozonac si mancare traditionala. Asta s-a intamplat si in bucataria Gusturile se Discuta unde invitata din editia trecuta a fost interpreta de muzica populara Suzana Popescu. Ce-a pregatit si cum, afla in continuarea intr-un reportaj marca O Seara Perfecta.

Interpreta Suzana Popescu a pregatit mamaliga in bucataria „Gusturile se discuta”, a cantat melodii populare, dar le-a dat si cateva lectii de istorie prezentatorilor. 

„Nu fiecare gospodina avea posibilitatea sa-si coase un costum. In momentul cand aveau fete de casatorie, toamna se tesea anume broboada pentru invelitoare. O am personal in arhiva mea, in depozit, cred ca are mai mult de 100 de ani, are 3 metri lungime. Eu o asez o ora si jumatate. Asta are 2 metri.” , a povestit interpreta Suzana Popescu.

3 mai marcheaza inceputul unei perioade glorioase! Ce spune astrologul Corina Leonte despre aceasta data, dar si ce indicatii ne ofera ea: „E foarte important sa gandim ce vorbim, si sa nu cheltuim bani aiurea...” - FOTO

Desi nu au avut un ceaun pentru a pregati in el mamaliga, asa cum obisnuiau stramosii, echipa de bucatari a gasit o alta optiune. Acestia au folosit o cratita.

Pe langa pregatirea mancarii, bucatarii au cantat impreuna o romanta. Suzana alaturi de Diana au interpretat piesa „O seara la Constanta”.

Ghidat de Suzana Popescu, Anatol Melnic a rasturnat mamaliga.  „Asta-i moartea mamaligii. Inca asa mamaliga eu in viata mea n-am vazut, jur.”, a spus Diana Rotaru.

Nu este zi sa nu cante minim 10 melodii, insa mai are si o alta pasiune despre care stiu putini. Afla de la Interpretul Igor Cuciuc care sunt atributiile lui in casa: „Nu ma pricep sa fac o priza, ma tem. Trebuie sa chem un electrician” - VIDEO

Desi prezentatorilor nu le-a iesit mamaliga, la masa de sarbatoare, Petru Chicu nu a ezitat sa o aprecieze pe Suzana Popescu. „Asta ce am vazut eu, ce s-a intamplat. Cu atata dragoste si placere doamna a povestit si a facut, aratat, chiar merita de ascultat si de luat lectii.”, a mentionat chef-ul.

„As dori ca fiecare dintre noi sa ne intrebam cine suntem, de unde venim si unde mergem.. Sarbatoarea asta este sarbatoare meditativa. Se merge la cimitir, se aduce aminte ceva bun, fiindca se spune ca Blajinii nu sunt altceva decat niste personaje mitice care aflandu-se acolo de Blajini vin la suprafata. Prin astral fac legatura cu noi, ca ei ne pazesc.”, a spus Suzana Popescu.

Articole din aceeasi categorie