07.06.2021
4 greseli legate de cafeaua ta care te impiedica sa slabesti

Pentru multi dintre noi cafeaua de dimineata este cea mai buna parte a zilei, insa se pare ca anumite lucruri pe care le faci te impiedica sa slabesti. Unii oameni nu pot avea o dimineata buna fara cafea si ii intelegem perfect. Aceasta bautura ne ajuta sa ne concentram mai bine, insa daca incerci sa slabesti este momentul sa fii mai atenta la alegerile pe care le faci, deoarece anumite obiceiuri fac ca o simpla cafea sa aiba sute de calorii.

1. Pui prea multa spuma de lapte

Fie ca pui lapte sau spuma, o cantitate prea mare poate fi motivul pentru care te ingrasi. Foarte multe formule au numerosi aditivi sau arome artificiale, care transforma gustul cafelei, insa nu iti fac deloc bine pe termen lung. Alege in locul lor alternative mai naturale precum laptele de ovaz, de migdale sau unul slab in grasimi. Totodata, stai departe de acele formule pline de zahar.

2. Pui prea mult zahar

Este normal sa adaugi o lingurita sau un cub de zahar in cafea, insa nu este deloc recomandat sa depasesti aceasta cantitate. In plus, cafeaua simpla are putine calorii si ajuta la accelerarea metabolismului. O alternativa foarte buna la zahar este sa adaugi stevie sau alti indulcitori naturali.

3. Alegi frappe-urile

Nu spunem ca nu ar trebui sa te rasfeti din cand in cand cu o bautura plina de frisca, insa nu ar trebui sa fie alegerea ta de zi cu zi, mai ales daca vrei sa slabesti. Astfel de bauturi au o cantitate foarte mare de zahar, ceea ce inseamna ca ai atins limita chiar de la micul dejun, orice altceva fiind deja un surplus, ceea ce duce la acumularea kilogramelor in plus in timp. Alege o cafea simpla si pastreaza frappe-ul ca un desert.

4. Inlocuiesti micul dejun cu o cafea

Diminetile pot fi foarte agitate, stim asta, insa sa nu mananci micul dejun este una dintre cele mai mari greseli pe care o poti face. Cafeaua ar trebui sa fie un mic supliment care iti aduce mai multa energie, insa nu are o valoare nutritionala potrivita incat sa inlocuiasca o masa principala a zilei.

Daca si tu consideri ca micul dejun inseamna cafea, probabil in fiecare dupa-amiaza te confrunti cu diferite pofte alimentare. Incearca dimineata sa mananci macar un baton de cereale, un iaurt sau chiar un fruct inainte sa bei cafea.

Citeste si :  Cum faci prajitura cu ulei de masline si portocala. Este preferata vedetelor internationale
Articole din aceeasi categorie